Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Peonädal Tallinna Linnamuuseumis

20.veebruar 2018

Tule 24. veebruaril Kiek in de Köki, Fotomuuseumi ja Neitsitorni külastusmängule „Lõvid vapile!“

Ootame kõiki 24. veebruaril kell 12–15 osalema inspireerivas muuseumimängus! Kogu lõvid vapile ja osale auhinnaloosis!
Tallinna Linnamuuseum korraldab muuseumimängu peredele „Lõvid vapile!“
Muuseumid Kiek in de Kök, Neitsitorn ja Fotomuuseum on külastajatele avatud kell 11–16 (piletimüük kuni 15.30), muuseumimäng toimub kell 12–15. Mängijaid ootavad kõigis muuseumides lustlikud küsimused, millele vastamise eest saab igas muuseumis lõvitempli. Kolm lõvi kokku kogunud mängijad saavad osaleda auhinnaloosis.

Loe lähemalt
 

"Heinaturust Vabaduse väljakuni”. 100 fotot Kiek in de Kökis 

15. veebruaril avatud näitus jutustab fotode abil loo kunagise Heinaturu kujunemisest meie pealinna esindusväljakuks.

Harju värava taguste muldkindlustuste tasandamise järel 19. sajandi alguses jäi praeguse Vabaduse väljaku kohale tühi ala, kuhu sajandi keskel kujunes Heinaturg − plats, kus müüdi heinu ja õlgi, küttepuid, koduloomi ning linde. Esimese suure hoonena kerkis tulevase esindusväljaku äärde Jaani kirik (1862–1867); väljaku keskel oli avalik kaev, platsi lõunaküljel voorimeeste seisukoht.
Linna paraadväljak hakkas Heinaturust kujunema alates 1910. aastast, kui sinna rajati Peeter I ausammas Tallinna vene vägedele kapituleerumise 200. aastapäevaks. Senine porine turuväljak korrastati ning sillutati munakividega, siin hakkasid toimuma rongkäigud ning esindusüritused.
Väljakul on peetud Tsaari-Venemaale, Eesti Vabariigile ning erinevatele okupatsioonivõimudele olulisi paraade ja rahvakogunemisi. Kuid alati ei ole kõik, mis platsil toimunud, võimude poolt organiseeritud ja kontrollitud. Mõnikord on ka kodanikud saanud oma sõna sekka öelda. Näitusel eksponeeritud fotosid vaadates saab igaüks otsustada, kui palju vabadust on kümnendite vältel Vabaduse väljakul nähtud.

Loe lähemalt

 

Liitu vanalinna linnalaagris Wabariigi Wennaskonnaga!

Muuseumid Kiek in de Kök ja Bastionikäigud, Fotomuuseum ja Tallinna Linnamuuseum kutsuvad koolivaheaegadel teadmishimulisi tüdrukuid ja poisse liituma Vanalinna vennaskonna linnalaagritega.

Selleks, et laagrites  saaks osaleda rohkem lapsi ja tegevused oleksid kõigile eakohased, toimuvad eraldi laagrid suurematele ja väiksematele.
8–10-aastaseid lapsi ootame kahepäevasesse lastelaagrisse 26.–27. veebruaril; 11-aastased ja vanemad lapsed on oodatud ühepäevasesse laagrisse 28. veebruaril.

Talvisel vaheajal toimuv laager „Wennaskond Wabariigis“ on pühendatud Eesti riigile ja selle juubelile, eeskätt uurime, milline oli elu, mängud ja rõõmud vabariigi algusajal. Külastame erinevaid muuseume, kogume teadmisi ja kogemusi, avastame nii sees kui väljas, lustime ja meisterdame. Ühe laagripäeva osalustasu on 18 eurot, kahepäevase laagri hind on 35 eurot. Hind sisaldab muuseumikülastusi, töövahendeid ja sooja lõunasööki.

Osalemiseks on vajalik eelregistreerimine.

Loe lähemalt

 

Kadrioru lastemuuseum Miiamilla kogub pilte ja lugusid Eesti ajaloost

Kadrioru lastemuuseum Miiamilla kutsub kõiki muuseumisse oma lugusid jutustama ja siduma neid meie ühise ajalooga.

24. jaanuaril avasime installatsiooni „100 AASTAT – 100 JALGA”.
100 aastane sajajalgne jutustab põnevaid lugusid ühe väikese, aga vapra riigi 100 esimese aasta juhtumistest. Tule aita sajajalgsel lugu jutustada ja lisa siia ka oma lugu!

Loe lähemalt

 

 

www.linnamuuseum.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: