Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Aasta tagasi liinile tulnud kiirlaevaga Megastar on reisinud üle kahe miljoni inimese

07.veebruar 2018
Megastar'i 1.aasta

Aasta tagasi Tallinna– Helsingi liinile tulnud LNG-kiirlaeva Megastariga on reisinud üle kahe miljoni reisija. Megastar on seega tõusnud kõige suurema reisijate arvuga laevaks Läänemerel.



Oma esimesel aastal läbis Megastar 94 520 meremiili, s.o 4,4 korda ümber maailma või kümme edasi-tagasi reisi liinil Tallinn- New York -Tallinn.
 

Megastar sõidutas ühe aastaga üle mere kokku 375 000 autot. Kui 375 000 sõidukit ühte ritta parkida, ulatuks see rida Tallinnast Prahani või Helsingist Rovaniemisse ja tagasi.

Enim on reisinud soomlased, eestlased ja hiinlased
 

Reisijad on Megastari pardale jõudnud peaaegu igast maailma riigist. Mõnede eksootilisemate riikide, saarte ja piirkondade hulka, kust reisijad pärit on, kuuluvad näiteks Jõulusaar, Svalbard ja Jan Mayen, Ekvatoriaal-Guinea, Komoorid, Tuvalu saared, Marshalli saared, Norfolk, São Tomé ja Príncipe jne.
 

Kõige enam Megastariga reisinud rahvuste TOP3 mahtusid (enim reisinute järjekorras) soomlased, eestlased ja hiinlased.

 

40% vähem emissioone

Megastar on teise Helsingi liinil sõitva kiirlaevaga Star võrreldes kolmandiku võrra võimsam ja mahutab kokku 2800 reisijat, kuid tema jalajälg keskkonnale on sama või isegi väiksem.
 

Sõites ei erita laev heitgaasides enam vääveloksiide ega tahmaosakesi ning ka lämmastikoksiidide ning süsinikdioksiidi tase on Superstariga (kelle Megastar asendas) võrreldes vähenenud lausa 40 protsenti.
 

Müügihitid laeval

Megastar on ühtlasi ka Läänemere suurim nn liikuv kaubamaja, mille kauplused asuvad kahel laevatekil. Megastari esimesel aastal oli Traveller Superstore’i enim müüdud lõhnaõli Hugo Bossi „The Scent for Her“, mida reisijad on ostnud 2620 liitrit ehk ca 15 vannitäit.
 

Aasta jooksul on Megastari pardal joodud 51 tonni kohvi. Kõige populaarsem toit Fast Lane’i buffet’s oli krevetivõileib. Laeval on aastaga tarbitud 16 tonni krevette.
 

Megastari Burger Kingi® restoranis müüdi iga 25 sekundi järel 1 burger.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: