Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

2. veebruaril kell 19.00 leiab KÕMSI RAHVAMAJAS aset KÜÜNLAPÄEVA KONTSERT.

29.jaanuar 2018

Klassikalise muusika kauneid palasid mängivad Eesti üks hinnatumaid ooperisoliste tenor Oliver Kuusik, Eesti üks väljapaistvamaid viiuldajaid Sigrid Kuulmann ning oma põlvkonna üks tunnustatumaid pianiste Ralf Taal.

 

Kontsert on vaba sissepääsuga!



OLIVER KUUSIK

alustas lauluõpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (dots. Pille Lill, prof. Virgilius Noreika) ning on lõpetanud Guildhall School of Music and Drama magistrantuuri ja ooperistuudio Londonis (prof. Rudolf Piernay, 2006). Ta töötas aastatel 2008-2017 Rahvusooperis Estonia esitenorina ja tegutseb käesoleval ajal vabakutselisena. Tähtsamatest rollidest kuuluvad tema repertuaari: Faust (Gounod “Faust”), Nemorino (Donizetti „Armujook“, Liverpool, UK), Don Ramiro (Rossini „Tuhkatriinu“), Sesto (Händel “Julius Caesar”), Fenton (Verdi „Falstaff“), Tebaldo (Bellini "I Capuleti e i Montecchi"), Nicias (Massenet „Thais“, Promfest), Christian (Tambergi „Cyrano de Bergerac“), Rinuccio (Puccini „Gianni Schicci“), Fernando (Mozart „Cosi fan Tutte“), don Ottavio (Mozart „Don Giovanni“, Manchester ja London, UK), Polidoro (Mozart „La finta semplice“), Peter Quint ja Proloog (Britten „Kruvipööre“, Birgitta Festival, Eesti), Edwin (Gilbert ja Sullivan „Trial by Jury“, rahvusvaheline Gilbert ja Sullivani festival, UK), Brighella (Jonathan Dove „Väike roheline pääsuke“, esietendus UK-s) jpt. Ta on osalenud Fleishmani ooperi „Rotchildi viiul“ plaadistamisel koos Liverpooli Kuningliku Sümfooniaorkestriga ning laulnud Enjolras’i osa Schönberg/Boublil’ muusikalis „Hüljatud“ koostöös Cameron Macintoch Productions’iga. O. Kuusik on hinnatud kammer- ja oratooriumisolistina osalenud üle kahekümne viie erineva suurvormi ettekannetel (Händel „Messias“, Beethoven 9. Sümfoonia, Haydn „Loomine“, Mozart „Reekviem“ jpt.) ning andnud kontserte nii Eestis, Lätis, Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Venemaal, Saksamaal, Prantsusmaal, Canadas, USA-s kui ka Inglismaal. Aastal 2010 pälvis O. Kuusik Eesti teatriliidu „Kristallkingakese“ aastapreemia, 2009 valiti ta „Jeune Amabassadeur Lyrique“ laureaadiks (Montreal, Canada), 2008 omistati talle Britteni ooperi „Kruvipööre“ eest Eesti Teatriliidu aastapreemia ja teda on tunnustatud SEB panga publikupreemiaga “Aasta Solist 2011”. O. Kuusik on Klaudia Taevi nim. V Rahvusvahelise Ooperilauljate konkursi (2007) III preemia ja Saksa muusika eripreemia laureaat, Hendrik Krummi nim. lauljate konkursi I preemia laureaat (2006), Eesti laulukonkursi Noor Laulja 2002 I preemia laureaat ning talle on omistatud PLMF preemia "Noor laulja 2005". Tema kohta on ilmunud kiitvaid arvustusi maailma nimekates väljaannetes nagu Opera Now, Opera Magazine, The Stage, The London Times jpt.

 

SIGRID KUULMANN

on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA, õppejõud Tiiu Peäske). Ta on täiendanud end Londonis Guildhall School of Music and Drama’s ja Düsseldorfis Robert Schumann Hochschule’s maestro David Oistrahhi õpilase prof. Rosa Faini viiuliklassis. Tema mängu on juhendanud teiste hulgas ka professorid Igor Bezrodny, Dmitri Sitkovetsky, Michaela Martin, Pavel Vernikov, Yfrah Neaman ja Jüri Gerretz ning õpinguid on toetanud Corporation of London, British Council Baltic States, Deutscher Akademischer Austauchdienst ja Eesti Kultuurkapital. S. Kuulmann on rahvusvahelise H. Elleri nim. viiuldajate konkursi ja mitmete teiste konkursside laureaat-preemiavõitja, esinenud solisti ja kammermuusikuna paljudes Euroopa riikides ja Skandinaaviamaades. Ta on pälvinud erilist tunnustust just Eesti heliloojate, eelkõige E. Tubina teoste esituste eest. Esmakordselt Eestis on tema ettekandes kõlanud Lutoslawski Partita, Berio Sequenza VIII, Virkhausi viiulikontsert nr. 2, Bizet-Waxmani “Carmen-fantaasia” jt. Tema repertuaari kuulub enamik tähtsamaid viiulikontserte, sonaate ja virtuoospalu barokist kaasajani. S. Kuulmann on teinud mitmeid salvestusi Eesti Rahvusringhäälingule (ERR), sinna hulka kuulub ka Sibeliuse Viiulikontsert Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga. Koostöös ERR-i ja Estonian Record Productions’iga on valminud mitu CD-d, viimane aastal 2012 Eduard Tubina viiulimuusikast koos pianist Marko Martiniga. S. Kuulmann on Eesti Interpreetide Liidu, Eesti Kultuurkapitali ja PLMF stipendiaat.  Ta on EMTA muusikainterpretatsiooni doktor (2014, prof. Mari Tampere-Bezrodny) ning töötab samas õppejõuna.


RALF TAAL   

on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia. Ta on edukalt osa võtnud mitmest konkursist, pälvides muuhulgas 1993. aastal Edvard Griegi 150. sünniaastapäevale pühendatud noorte pianistide konkursil esikoha ning Schuberti nim. rahvusvahelisel pianistide konkursil 1995. aastal noorima finalisti eripreemia. R. Taal on olnud solistiks pea kõigi Eesti orkestrite ees, tehes koostööd Eri Klasi, Paavo Järvi, Anu Tali ja teiste väljapaistvate dirigentidega ning andnud arvukalt soolokontserte. Ta on hinnatud ansamblipartner paljudele vokaal- ja instrumentaalsolistidele (Helen Lokuta, Oksana Sinkova, Pille Lill, Mati Palm jt). R. Taal töötab pedagoogina EMTA-s ja Georg Otsa nim. Tallinna Muusikakoolis. 2011.a. pälvis ta Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia. 2014. aastal ilmus temalt sooloalbum Chopini klaverimuusikaga "Magic of Sound" (Estonian Record Productions).
 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: