Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse idee – Tartusse jõuluvalgust vaatama ehk Jõululinn Tartu 2017 | Valgusküla

30.november 2017

Juba sel pühapäeval süüdatakse esimene advendiküünal ja näiteks Tartus saab jõulueelne periood suure hooga alguse. Miks tasub seda vaatama minna?
Tartu armastab jõule ja armastab traditsioone. Eriti tore, kui jõulutraditsioonid on väikese vimkaga. Kuidas näiteks meeldiks teile vaadata maailma läbi flamingoroosade prillide? Või läbi kuuseokkarohelise?



Tartu näeb saabuvate pühade ajal Raekoja platsile kerkimas valgusküla. Valgusküla koosneb seitsmest suuremast ja pisemast klaaspaviljonist ning on üks nutikas vastuhakk üha kummalisematele, tihti läbimärgadele talvedele.

 

Raekoja platsil, traditsioonilises kohtumispaigas, hakkavad valgusküla paviljonides valgus ja soojus oma mänge mängima, toimetavad noored teadlased ja leiutajad omi asju ajada ning kutsuvad huvilisi õpitubadesse kaasa. Aeg-ajalt kohtutakse valguskülas heategevusmüügiks ja jõululaadaks, linnasüdamesse kolib osake Tartu botaanikaaiast, saab osta kuuma teed ja piparkooke või kohtuda mõnesaja rahvatantsijaga. Vahel toimub tuleshow, linnajänes Toivo loeb muinasjutte, toimuvad jõuluvanade talimängud, lapsed saavad põhupaviljonis pikutada ja kahest päris oma mõõtu klaasmajast rõõmu tunda.

 

Õhtuti süüdatakse ka paviljonides valgus. Eriti mõnus on valguskülas siis, kui sajab lörtsi. Kui ilm paremat palet näitab, saab nautida paviljonide vahele tekkivat mõnusat õueala koos istepinkide, karussellide, peaaegu päris puude ja elava tule pajaga.

 

3. detsembril kell 17 toimub I advendiküünla süütamise tseremoonia Raekoja platsil, süttivad Tartu jõulutuled.
 

Ilusat jõuluaja algust!

 

Veel lähemalt saab lugeda: www.joululinntartu.ee

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: