Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Jõulurong

24.november 2017

Lavassaares asuv Eesti Muuseumraudtee on ainuke kitsarööpmelise raudtee muuseum Eestis, kelle eksponaatide hulka kuulub ka töötav auruvedur.

Kitsarööpmeline raudtee rajati 19. ja 20. sajandil Eestimaa ja Liivimaa kubermangus piirkondlike tööstusettevõtete majandustegevuse arendamiseks. Spetsiaalseid haruteesid kasutasid näiteks Kohila Paberivabrik, Järvakandi Klaasitehas, Narva Kreenholmi Puuvillavabrik, Loksa Tellisetehas, Saku Õlletehas jpt.



09. detsembril on muuseumis taas külas jõuluvana, kes kutsub teid jõulusõitu tegema. Rong sõidab vaba graafiku alusel. Lastele on jõuluvanal kaasas maiustuste kott. Koos jõuluvana ja Lavassaare külaseltsi tädidega saavad lapsed ja ka teised rongisõitjad ehtida jõulukuuske. Kiirabidresiin sõidab soovijatega rabasse kus saab näha laiuvaid turbavälju.

Lastele on kõik tasuta ja samuti ka sissepääs kõigile. Täiskasvanutele on rongisõit 7.- ja dresiinisõit 5.-

Kui külm näpistab ja kõht on tühi leiab abi jõulukohvikust. Soovijad saavad tasuta lühiekskursiooni muuseumis. Saadaval on raudtee temaatilised suveniirid, kirjandus ning lastele ka värvimiseks pildiraamat. Igale külastjale tervituseks tasuta kuum glögi. 

 

Ootame teid alates 12:00 ning oleme avatud kuni 17:00

Kaasa võtke kindlasti sularaha, sest kaardiga maksta ei saa.

 

 

Rohkem infot: www.museumrailway.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: