Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

4. oktoobril avas näitusega "Duubel ÜKS" külastajatele uksed Eesti Filmimuuseum.

16.oktoober 2017

Eesti Ajaloomuuseumis on sügis alanud kiirelt. Külastajatele on Maarjamäe lossi pargis avatud Eesti Filmimuuseum, käivitunud on õpitubade ja teemaõhtute sarjad, lapsi ootavad ees lustakad laagrid ja palju-palju muud. 



Esimese avamisnädala jooksul külastas Eesti Filmimuuseumi üle tuhande inimese. Rahul on nii täiskasvanud kui lapsed, kiidetakse muuseumi interaktiivsust ning muidugi ka filmiteema haaravust.

 

Filmimuuseumis ootab peale näituse külastajaid veel kohvik ning olemas on ka 210- kohaline kinosaal, kus lähitulevikus toimub nii filmiseansse,kui ka teatrietendusi.

 

Näitusel "Duubel ÜKS" liigub külastaja  läbi filmitegemise eri etappide justkui kaamerataguses maailmas – aimu saab stsenaariumi, võttepaiga, montaaži, valguse ja heli rollidest ühe hea filmi juures ning kuulata paljude filmitegijate lugusid. 

 

 

Oktoobri lõpus etendub spetsiaalselt filmimuuseumile Urmas Vadi poolt kirjutatud näidend "Kuidas päästa eesti filmi?"

 

Eesti uues Filmimuuseumis Maarjamäel etenduv "Kuidas päästa Eesti film?” on humoorikas loeng-lavastus, kus me näeme näidetena katkendeid Eesti filmidest ja kuuleme loengut kõige olulisemast aspektist, mis puudutab Eesti filmi.

 

 

www.ajaloomuuseum.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: