Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee – koguperefestival „Ökomäss“

22.september 2017

Festivalide aeg hakkab varsti läbi saama! Võtame veel viimast!
22. ja 23. septembril toimub Balti jaamas koguperefestival "Ökomäss", kus toimuvad temaatilised seminarid, töötoad, poliitikute debatt ning vägev moe-show koos Sõpruse Puiestee kontserdiga.

Tänavune festival kannab alapealkirja "Orgaaniline linn" ning keskendub linnaga seotud probleemkohtadele nagu keskkonnareostuse vähendamine, ajalooliselt väärtusliku keskkonna säilitamine ja loomingulise iseehitamise traditsiooni arendamine.



Reedel toimub seminar "Keskkonnasõbralik miljöö linnas", kus spetsialistid arutlevad muinsuskaitse, pärandkultuuri ja linnaruumi haljastuse teemadel. Põnevaks debatiks läheb ka laupäeval, kui toimub miljööalade olulisuse, kaitsmise ja kasutamise teemaline arutelu.
Mõlemal päeval toimub ka ökoehitusmess, kus on materjale ja tegemisi tutvustamas ökoloogilise ehitusmaterjali tootjad ja teenusepakkujad üle Eesti. Nii saab tarka nõu kuulda näiteks akende ja uste restaureerijatelt Puidupoisid, või näha ja kuulda lähemalt kivilõikest, vitstest ja taaskasutuspaberist korvide punumisest meistrimees Margus Rebaselt. Heiki Pärdi on pannud üles näituse ajaloolistest raudteejaamadest ning uudistada saab rahvusvaheliste kunstnike visiooni orgaanilisest Eestist. Loomulikult pakutakse messialal ka mahetoitu ning tegemist jagub ka lastele. Seminaridele ja messile kehtib kõikidele tasuta sissepääs.
Ökomässu lõpetab moe-show "Mässav mood" koos Sõpruse Puiestee kontserdiga. Moe-show’l esitletakse põnevaid ja keskkonnasõbralikke kollektsioone. Moelavastuse ja kontserdipilet on eelmüügis hinnaga 10 eurot, kohapeal 15 eurot.

 

Festival "Ökomäss" sai alguse 2011. aastal vajadusest tutvustada keskkonnateadliku ehitamise eripära levitamaks restaureerimise ja ökoehituse teadmisi ning arendamaks vastavaid oskuseid.

 

Vaata veel: www.ecomess.eu

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: