Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Rännumehe reisisoovitused - kuhu ning kuidas Eestis rändama minna

07.august 2017

Sel nädalavahetusel soovitab rännumees Marko Kaldur seigelda suvise Soomaa radadel.  



Soomaa ei ole põnev mitte ainult suurvete ajal. Huvitavaid vaateid ning mitmekesiseid radasid leidub seal muudelgi perioodidel.
Olgugi, et kesksuvel palju tüütuid putukaid-mutukaid ringi tiirutab, siis ei maksa end sellest heidutada lasta. Soomaa rabamatkaradadel puhuvad tuuleiilid peletavad enamiku neist eemale ning saab suurema kätevehkimiseta ringi liikuda.
Öördi rabajärve äärde viiv rada kulgeb vaheldumisi metsasihil, männiku varjus ning jõuab lõpuks maalilise järvesilma äärde. Tegu on Soomaa suurima rabajärvega, millel mõõtusid piisavalt, et korralik lainetuski tekkida saaks. Vaiksema ilmaga on järvekaldal mõnus jalgu puhata, soovi korral end sooja rabavette kasta. Ümbritsevad rabad ja metsaalused kubisevad seentest ning marjadest, seega tegevust leidub seal korilastelegi. Kes aga veelgi kaunimaid vaateid soovib nautida, peaks loojangu või päikesetõusu aegu Öördi järve kaldail viibima – võrratu värvidemäng, uduviirud ning kaugusest kostuvad metsahääled muudavad olemise salapäraseks ning põnevaks.


Asukohtade koordinaadid:
Öördi: 58.380390,25.196799

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: