Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse idee – väga väga vaba turg

05.juuli 2017

Juuli lõpetuseks soovitame külastada üht teistmoodi turgu, mis toimub Magasini tänava suvilas (Magasini tänav 5), Tartus 29. juulil. Väga väga vaba turg on kõigile avatud ajutine rahatu turg, mil asjad ja teenused liiguvad inimeselt inimesele kinkimise või vahetamise teel.



Turu eesmärk on levitada kinkemajanduse, taaskasutuse ja kodanikualgatuse põhimõtteid, et vähendada ületarbimist ja sellega kaasnevat keskkonna saastamist. Esimesed aktsioonid nimega väga väga vaba turg (Really Really Free Market) korraldati USA-s aastal 2004. Väga väga vaba turu ideed saab iga inimene edasi kanda ning korraldada sarnane üritus oma kodukohas.

 

Äraandmiseks sobivad näiteks raamatud, riided, tehnika, kodutarbed – turule võib tuua kõike, mida enam ise ei vaja. Ainukeseks tingimuseks on, et esemed oleksid veel kasutuskõlblikud. Väiksemaid asju saab tuua ja jätta turu alale oma järgmist omanikku ootama. Suuremate esemete (mööbli, kodutehnika jm) puhul on soovitatav jätta asja kirjeldus ja kontaktandmed, nii et soovija saab ise vajaminevale järele minna. Lisaks on turule oodatud kõik, kes soovivad möödujaid lõbustada, demonstreerides oma oskusi ükskõik millisel alal. Kutsume inimesi muusikat mängima, žongleerima või muid trikke tegema. Väga väga vaba turg on ka seltskondlik üritus, kus saab suhelda erinevate inimestega, vahetada mõtteid ja leida uusi tutvusi.

 

Turg on avatud sel suvel kaks korda: 29. juulil ja 26. augustil.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: