Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Unikaalne Narva ootab Sind!

22.august 2011
Narva

NARVA - KINDLUSLINN IDAPIIRIL.

Narva jõe mõlemal kaldal on mitmeid sajandeid seisnud unikaalne arhitektuurikompleks kogu Põhja-Euroopas - kaks suurt kindlust: keskajast pärinev ordulinnus Eesti poolel ja hiljem ehitatud Ivangorodi kindlus Vene poolel. Narva linnuses asuv muuseum tutvustab huvilistele linna kirevat ja mitmekülgset ajalugu ning linnuse sisehoovis asub unikaalne rootsiaegne käsitööliste linnaosa Põhjaõu, kus kõigil on võimalus ka ise aktiivselt proovida tollaseid käsitöövõtteid. Lasteprogrammis saavad soovijad oma osavust katsetada huvitavates nelja sajandi vanustes lastemängudes. Narvas tegutseb ka Kunstigalerii ja Aleksandri Suurkiriku kellatornis asuv muuseum.



Narva pakub oma külalistele erinevaid ja mitmekülgseid puhkamis- ning majutusvõimalusi. Linnas on avatud neli hotelli, millest kaks on kolme tärni hotelli.

Narva lähedal asub Olgina lennujaam, mida kasutatakse tänapäeval aktiivselt langevarjuhüpete tegemiseks.

Õhtuti on kõigil võimalus aega veeta keeglit ja piljardit mängides või külastada kaasaegse maailmaklassilise helisüsteemiga ja mugavaimate istmetega varustatud kino.

Linna parimad restoranid pakuvad  maitsvaid roogasid igale maitsele. Lisaks on Narvas viibides võimalik kõigil vaba aega veeta ilusas looduses, näiteks jalutades linna vanimas pargis Pime aed või maalilisel jõeäärsel alal Joaorus.

Meeldivat õhkkonda pakub oma külalistele linna suurim ööklubi Geneva ning elavat muusikat saab nautida nädalavahetustel kesklinnas asuvas hubases ja stiilses Jazz Cafe muusikakohvikus.

 

Kõigest mõne minuti sõidu kaugusel Narvast paikneb Soome lahe kaldal Narva jõe suudmes kuurortlinn Narva-Jõesuu, kus on ühtlasi ka Eesti pikim kuldse mereliivaga rand.

 

Peamised Narva vaatamisväärsused :

 

* Viiekroonine vaade kindlustele
* Rootsi lõvi mälestussammas
* Bastionide ring - jalutuskäik mööda Narva kindlustusehitisi ja sadam
* Narva raekoda
* Õigeusu Ülestõusmise kirik
* Narva Aleksandri kirik
* Kreenholmi arhitektuurikompleks

 

UNIKAALNE NARVA OOTAB SIND!


LISAINFO:

www.narva.ee        http://tourism.narva.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: