Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Narvas kõlab ooperimuusika

05.juuni 2017
Narva Ooperipäevad 2016.Ooper "Suor Angelica"

2017. aasta sügisel tutvustatakse Narvas maailma klassikalist muusikat kaasaegse interpretatsiooni võtmes, mida saab nautida festivali "Ooperipäevad Narvas" raames. Üritus toimub 6. kuni 10. septembrini Narvas ja Narva-Jõesuus



Esimest korda kõlasid ooperihelid Narva kindluses eelmise aasta septembris. Muusikafestivali idee tekkis eesmärgiga tutvustada publikule kaasaegset klassikalist muusikat, ooperit ning hiljem ka balletti.
2017. aastal toimub festival samuti septembris ning kestab seekord kolme päeva asemel viis päeva. Kui ilmaolud lubavad, siis toimuvad üritused ka vabas õhus, kas promenaadil või linnuse territooriumil.

 

Publikule tutvustatakse uusi muusikateoseid 

 

Festival annab suure kogemuspagasi osalejatele, esinejatele, heliloojatele, kuulajatele ning FNarva elanikud saavad festivali kaudu ülevaate Eesti heliloojate loomingust ja artistidest.

 

Esialgsete plaanide põhjal toimub festivali avamine 6. septembril Narva-Jõesuus. Organisaatorite sõnul võib sellest kujuneda suurepärane traditsioon, kuna kuurortlinn Balti mere suudmes on oluline osa meie kultuuripärandist koos imeilusa loodusega ja seda on ilmtingimata vaja festivalikülalistele näidata ja tutvustada. Festival avatakse kostümeeritud ooperikontserdiga, esitusele tulevad katkendid Georges Bizet ooperist "Carmen".

 

Narva linnuses tuleb esitamisele ooper "Seitse kirja kohtumiseks" Tallinnas sündinud ja endise Narva Muusikakooli pedagoogi Vsevolod Pozdejevi sulest. Teiseks numbriks on koomiline ooper Igor Stravinskilt "Mavra". Mõlemad ooperid on lühikesed ning kõlavad samal õhtul üksteise järel. Sama päeval toimub heliloojate Madis Järve ja Liis Viira teoste esitlus.

 

10. septembril toimub festivali lõpetamine ja traditsiooniline galakontsert, kus osalevad noored solistid Eestist ning teistest riikidest. Esitlusele tulevad aariad ja duetid erinevatest ooperitest. Päeval on Narva promenaadil oodata Eesti Muusikaakadeemia tudengite kostümeeritud etendus-kontserti.

 

Ooperifestival on Narva linnale oluline sündmus. See on unikaalne võimalus tutvuda klassikalise ooperi ja kaasaegsete esitajatega ning külastada kultuurisündmusi terve nädala jooksul.

 

Täpsem informatsioon programmi ja piletite kohta on saadaval festivali kodulehel contemptart.ee ning ürituse lehel Facebookis ning Piletilevi kodulehel. Samuti on võimalik teavet saada Narva turismiinfost.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: