Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Kümnes Viru Folk tähistab Soome sajandat juubelit!

08.mai 2017

Suve sumedaimal perioodil, 11.-13. augustil Põhja-Eesti kauneimas rannakülas Käsmus kümnendat korda peetav põhjamaise muusika koguperefestival Viru Folk on sedapuhku topelt juubelihõnguline, sest festivali teemaks on saja-aastase Soome kultuur. 



Soome 100 ametlikku programmi kuuluva Viru Folgi muusikaprogramm koondab endas lisaks Eesti folkmuusikutele tosinajagu tipptasemel soome muusikakollektiive. Sellist erinevate põlvkondade soome folgitähtede kontsentratsiooni pole varem Eesti festivalidel olnud võimalust kogeda. Varem, aastal 2009, on Käsmus esinenud neist vaid Karjalast pärit Värttinä, keda festivalipublik ammu tagasi on oodanud. Kindlasti osatakse oodata ka Finntrolli ja Kimmo Pohjoneni, kes sedapuhku koos oma kahe kauni tütrega lavalaudu jagab. 
Lisaks seitsmel laval toimuvatele Soome ja Eesti muusikute kontsertidele pakub festival võimalusi lõbusõitudeks erinevate alustega imelisel Käsmu lahel, söögi- ja jooginaudinguid kümnetes välikohvikutes ja avatud koduaedades, metsaretki ja filmiprogrammi Soome filmidega, näituseid ja käsitöömeistrite toodangut.
Festivali lasteprogrammi tähtedeks on Muumitroll sõpradega Muumimaalt Naantalist.

 

Tallinast Käsmu ja tagasi sõidutab festivalibuss, kohapeal teenindavad külastajaid veloriksad. Käsmu mändide all laiub külastajatele telklinnak.

 

Rohkem infot vaata www.virufolk.ee.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: