Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Rännumehe reisisoovitused - kuhu ning kuidas Eestis rändama minna

21.aprill 2017

Võhandu maraton
 

Kevad hakkab võimust võtma suuremas osas Eestist ning on saabunud paras aeg soojasid ilmasid ja päikesepaistet nautima minna ning aktiivseid tegevusi harrastama või pealt vaatama suunduda.

Sel nädalavahetusel soovitab rännumees Marko Kaldur jälgida kõrvalt või miks mitte ka osaleda kuulsal Võhandu maratonil.
 



Võhandu maraton on traditsiooniline igakevadine aerutamismaraton Võhandu jõel.

Euroopa üheks raskeimaks omataoliseks ürituseks loetav Võhandu maraton algab laupäeva varahommikul Võrus Tamula järvel ning lõppeb – millal-kuidas kellele – Peipsi ääres Võõpsus. Maratoni pikkuseks on 100 kilomeetrit ning selle trass kulgeb valdavalt läbi maaliliste ning kauniste maastike.

Seetõttu tasub Võhandu maratoni jälgima ja kaasa elama minna ka neil, kes ise veespordi vastu suuremat huvi ei pruugi tundagi. Sest liikudes - olgu siis autoga, jalgrattal, jalgsi või muul viisil - Võhandu jõe kaldail kulgevaid teid mööda, näeb paljut ilusat ja huvitavat.

Teele jääb arvukalt järske liivakivipaljandeid, mõnes neist koopadki sees või allikad välja nirisemas. Loomaderikkad ürgmetsad vahelduvad laiade lagendikega. Kärestike kohal seisavad ajaloolised vesiveskid, mille tammidest kihutavad lainevahus alla ka maratonil osalejad. Lisaks paljud ajaloolised paigad, Eesti kõrgeima korstnaga saun, mitmed mõisad – nende hulgas kaunis Räpina loss ja hulgaliselt teisi põnevaid kohtasid.
 

Reis koos maratoonaritega piki Võhandu jõge pakub mitmekesiseid elamusi ning tagab tegevusi terveks päevaks – ning kui juba sealkandis olla, siis miks mitte veeta terve nädalavahetus Kagu-Eesti huvitavaid vaatamisväärsusi avastades.
 

 

Asukohtade koordinaadid:
Maratoni algus Tamula järvel: 57.846997,26.981011
Maratoni lõpp Võõpsul: 58.080527,27.543045
 


Rännumees Marko Kaldur
avastaeesti.ee 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: