Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Eesti Lennuakadeemia korraldab droonilennutajatele koolituse

12.aprill 2017

Eesti Lennuakadeemia korraldab 2. juunil 2017 täienduskoolituse mehitamata õhusõidukite käitajatele.

Alates 2014. aasta oktoobrist on Lennuamet kehtestanud piirangud ja kohustused mehitamata õhusõidukite lennutajatele. Lennuakadeemia pakub koolitust, et kõigil lennutajatel oleks teadmised ja oskused seaduslikult tegutseda.



Täienduskoolituse eesmärk on anda mehitamata õhusõidukite käitajatele vajalikud teadmised Lennuameti poolt kehtestatud piirangute ja kohustuste kohta.

Koolitusel käsitletakse lennuliikluse ja Eesti õhuruumi üldise korraldamise teemasid, mis tagavad mehitamata õhusõidukite ohutu käitamise. Ülevaade antakse ka lennundusteabe kogumisest, töötlemisest ja edastamisest.
 

Koolitust viiakse läbi juba kolmandat aastat ning seni on osalenud juba üle 80 inimese, kes kõik omandasid teadmised mehitamata õhusõidukeite ohutu ja seadusliku lennutamise kohta. „Mehitamata õhusõidukite arv on maailmas viimaste aastatega hüppeliselt kasvanud. Samas võib vähemteadlike droonilennutajate tõttu häiruda lennuliiklusteeninduse igapäevane töö. Seetõttu on oluline, et uued tegijad õhuruumis oleksid kursis reeglite ja piirangutega, tagamaks turvalise õhuruumi kõigile õhusõidukitele - olgu nad mehitatud või mehitamata“, toonitas Eesti Lennuakadeemia lennuliiklusteeninduse koolitusosakonna spetsialist ja koolituse üks läbiviijatest Tõnis Jürimäe koolituse olulisust.
 

Jürimäe kutsub koolitusel osalema kõiki droonilennutajaid, sest sealt saadavad teadmised on vajalikud igale mehitamata õhusõidukite käitajale olenemata sellest, kas tegu on algaja aerofotograafiga või kogenenud droonilennutajaga.
 

Mehitamata õhusõidukite käitajate täienduskoolitus toimub reedel, 2. juunil 2017 kell 10:00-17:00 Eesti Lennuakadeemias, Lennu 40 Ülenurme vald Tartumaa.

 

Koolituse hind on 50 eurot.

lennuakadeemia.ee
 

 

Enne drooni lennutamist tutvu reeglitega, et teaksid kus on vaja Eestis droonile lennuluba taotleda ja kuidas.

 


 

         Foto: Rainer Süvirand

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: