Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Värska Sanatoorium on uues kuues!

01.juuni 2017
Pärlivann mineraalveega

Arendustööd, millega alustati 2015. aastal, on  lõpetatud ja juba täna osutame kuurortraviprotseduure väga kaasaegsetes ruumides.

Juurde ehitatud korrusel asub taastusravi- ja rehabilitatsiooni osakond ning uue näo on saanud balneoteraapiaosakond.



Mis on balneoteraapia?

Balneoteraapia on kuurortravi liik, mille puhul kasutatakse haigusnähtude raviks või leevendamiseks ravimuda, -turvast või mineraalvett.

Värska sanatooriumis kasutatakse kuurortravis otse maapõuest enam kui poole kilomeetri sügavuselt 600 miljoni aasta vanuste kivimite vahelt voolavat mineraalvett ja Eesti suurimast järvemudamaardlast, Värska lahest, kaevandatud ravimuda. Mineraalvesi suunatakse otse vannidesse ja seda on võimalik kohapeal lausa veekraanist mekkida. Mudaraviprotseduure tehakse endiselt vanniprotseduurina, mis on tänapäeval järjest haruldasem – mähis kulutab ju vähem muda, kuid mudavannil on omaette väärtus.

Ravimuda ja mineraalvee kasutamine kuulub vanimate raviprotseduuride sekka, kuid kaasaegne balneoloogia leiab järjest uusi tõestusi selle mõjule. Üllatavad faktid mudaravi ja mineraalvee kohta võivad panna vaatama kuurortravi protseduuridele uue pilguga.

Miks Värska raviprotseduurid, milles kasutatakse maailmas ainulaadse kooslusega mineraalvett ja kohalikku ravimuda, on tunnistatud TeRe kompetentsikeskuse poolt läbi viidud uuringutega kõige tõhusamaks, selgitab sanatooriumi taastusraviarst doktor Külli Margus.

Mille poolest erineb Värska sanatoorium ühest tavalisest mullivanni ja saunaga hotellist?
Me oleme asutus, kellel on Terviseameti poolt väljastatud tegevusluba ravi osutamiseks ning me pakume vastavalt oma spetsiifikale kuurortravi ja taastusravi võimalusi. Alustame sellest, et selgitame välja inimese tuleku põhjuse – kaebused või vaevused. Tulemusena leevendab ta oma terviseprobleeme ja saab konkreetsed soovitused oma elukvaliteedi parandamiseks. Lisaks on võimalus Värska veekeskuse looduslikes mineraalvee mullivannides ja lesilas lõõgastuda.

Milliste probleemidega tavaliselt Värskasse pöördutakse?

Põhilised on ikkagi kroonilised liigeshaigused, mis on meie niiskes ja külmas kliimas väga levinud. Paljud kurdavad näiteks valu põlvedes, seljas, puusas ja kaelas. Need on maainimeste ja füüsilise töö tegijate, ka elukutseliste auto- või bussijuhtide hulgas väga levinud kaebused. Järjest rohkem tekib erinevaid probleeme seoses pikaajalise istumisega kontoritööl arvuti taga.

Kas tõesti on nii, et kohe pärast esimest protseduuri valu kaob?
Tahan rõhutada seda, et ei piisa ühest protseduurist. Selleks tuleb varuda pisut aega ja proovida läbi mitmeid asju – vesi-, sooja- ja liikumisravi. Sobiva protseduuride kava soovitab arst igale inimesele individuaalselt, lähtuvalt tema kaebustest. Kindlasti peaks proovima meie mineraalvee- ja mudavanne, sest need on Värska sanatooriumi kõige väärtuslikumad raviprotseduurid, mida mujalt ei saa.

Millist tulemust võib ravipuhkusest oodata?
Mõne aasta eest läbiviidud uuring näitas, et pärast kuuepäevast ravipaketti Värskas oli inimese enesetunne parem ka poole aasta möödudes. Nii soovitangi teha valik meie mitmepäevaste pakettide seast. Mulle meeldib see võrdlus, et tegu on justkui tervisliku eluviisi kordusõppustega, kus kuurortravi aitab pikendada kvaliteetselt elatud aastaid.

 

www.spavarska.ee

info@spavarska.ee

Tel +372 799 3901

 

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: