Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

EIL 10. hooaja kontserdid - Pirjo Püvi, Imbi Tarum, Raivo Tarum

14.juuni 2012

Suvisel barokkmuusika õhtul annavad kontserdi kolm säravat tähte – sopran Pirjo Püvi, klavessinist Imbi Tarum ja barokktrompetil Raivo Tarum. Koosseis on koos musitseerinud juba aastaid ning on hetkel Eesti vanamuusika üks juhtivaid triosid.



Kontserdid toimuvad 12.juulil kell 19 Tallinnas, Mustpeade majas Saaremaal ning 13.juulil kell 19 Loona mõisas (Mustjala festivali raames)

 

Vanemuise teatri koosseisuline solist sopran Pirjo Püvi on õppinud ooperilaulu Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistrantuuris ning tema repertuaar ulatub vanamuusikast kaasaegsete heliloojate loominguni. Ta on osalenud solistina paljude suurvormide ettekannetel, nt. Haydni „Loomine”, Schuberti Missa G-duur, Charpentier’ „Te Deum”, Pergolesi „Stabat mater” ja „Laudate pueri Dominum“, Saint-Saënsi „Jõuluoratoorium”, Mozarti „Vesperae solennes de confessore”, Bachi „Jõuluoratoorium“ ja „Johannese passioon“, Händeli „Messias“ ja „Gloria in excelsis Deo“, Vivaldi „Gloria“ ja „Magnificat“, Kriguli jõuluoratoorium „Jõulujõud ehk miljonäärid 20 aastat hiljem“.

 

Imbi Tarum  on üks tuntumaid Eesti klavessiinimängijaid. Imbi on õppinud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, Amsterdami Kuninglikus Konservatooriumis ning täiendanud end veel mitmete maailmakuulsate klavessinistide meistrikursustel. Ta on mänginud ka ansamblites Hortus Musicus, Tallinna Barokkorkester, Tallinn Baroque ja Corelli Consort. Tänu tihedale kontserttegevusele on Imbi esinenud Enamikus Euroopa maades, Iisraelis, USAs ja Venemaal, lisaks seob teda tihe koostöö Läti ja Leedu barokkmuusikute ning –festivalidega. Imbi on ka tegev Klavessiinisõprade tsunfti esinaisena ning on seeläbi ka Klavessiinifestivali kunstiline juht.


Raivo Tarum on õppinud trompetit Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ning on omal käel avastanud kire barokkpillide vastu. Tänaseks mängib ta barokktropetit ja tsinki, olled täiendanud end sel alal veel Baselis ja Haagis. Raivo on mänginud Hortus Musicuses, kelle koosseisus esineti USAs, Iisraellis ja mujal mainekatel festivalidel. Soolokavaga on Raivo jõudnud käia läbi Skandinaaviamaad – Soome, Rootsi ja Norra. Hetkel mängib Raivo ansamblites Tallinn Baroque ja Nordic Pfeifers.

 

Kavas:

 

A. Scarlatti (1638-1682) 5 aariat sopranile ja trompetile kogumikust 7 arie con tromba sola:
Con voce festiva
Rompe sprezza
Si riscaldi il Tebro
Mio tesoro
Si suoni la tromba

A. Scarlatti Preludio della prima toccata
A. Scarlatti Follia
A. Stradella Sonata in D
G. P. Cima Surge propera mea
G.B. Riccio Canzona


Piletid Saaremaal hinnaga 6EUR/4EUR*

Piletid Tallinnas hinnaga 8EUR/4EUR*

 

*sooduspilet pensionäridele, õpilastele, tudengitele ja invaliididele
Igal sisenejal peab olema kehtiv pilet


Uksed avatakse tund enne algust

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: