Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee – jõuluhooaeg alaku Tartus!

24.november 2016

Lumi sulas küll kahjuks ära, kuid see ei tähenda, et jõuluemotsioonid peaksid nüüd samuti kaduma. Vastupidi – kui enne tundus, et jõulukaunistusteks on veel selgelt liiga vara, siis nüüd enam mitte. Teeme aga tasapisi algust! Miks mitte alustada jõuluhooaega Tartus? Ja teha seda kiikudes!



Tartu armastab jõule ja armastab traditsioone. Eriti hea, kui traditsioonid on väikese... vimkaga.

 

Paaril viimasel aastal on heaks tavaks saanud Tartu klassitsistlikusse, sellesse korralikku, isegi natuke tõsisesse, juba sajandeid linnasüdameks olnud raekoja platsile jõulude ajal midagi suurt kohale tuua või ehitada. Nii kerkib ka saabuvate jõulude ajal raekoja platsile kiigemets – kuuselõhnaline kiigemets ehk kohtumispaik, mis on natuke ka lõbustuspark, kohvik, kaubandus- ja koolituskeskus, kontserdi- ja tantsusaal.

 

Kuidas kirjeldada seda, mida aastatuhandeid on kiikudes tuntud? Vaikne kiikumine uinutab, paneb lapsepõlve ja vanaema meenutama. Suur hoog aga tekitab uljust – kõrvus vihiseb tuul, kiikuja näeb üha kaugemale, pisut veel ja ta usub, et pääseb lendama nagu lind. Jõululinn Tartu ei näe põhjust, miks peaksid ilm ja aastaaeg seda põlist ja maagilist lõbustust keelama, kiikuda saab ka detsembris! Tartus saab kindlasti ja otse raekoja platsil.

 

Jõulutuled süttivad Tartus esimesel advendipühapäeval, 27. novembril kell 16. Selleks ajaks linna südamesse kerkinud kuusemets on parim paik, kus pühade ajal kokku saada, kiikuda, kallimat oodata, muusikat kuulata, jõulukingitusi ja suupisteid osta, kuuma teed juua ja jõulutulesid imetleda. Lõbus on lastel ja lõbus on suurtel, sest olete Tartu linna tähtsaimal väljakul ühes erilises kohtumispaigas.

 

Kohtumiseni kiigemetsas!

 

Vaata veel: www.joululinntartu.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: