Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Linnar Priimägi tahab Valgamaa Euroopa kaardile viia

14.juuni 2012
Valgamaa

Omavalitsuste liidu koosolekul oli arutlusel Valga maakonna mainekujundus.



 Valgamaa partnerluskogu palgatud ekspert, Tallinna Ülikooli reklaami ja imagoloogia dotsent Linnar Priimägi tutvustas detsembris läbi viidud testide analüüsi tulemusi.

 

Priimägi soovitab jagada Valgamaa kolmeks turunduspiirkonnaks: Mulgi-Valgamaaks keskusega Tõrva, Tartu-Valgamaaks keskusega Otepää ja Võru-Valgamaaks keskusega Valga.


Selge kultuuriline mitmetahulisus võibki olla Priimäe sõnul Valgamaa identiteedi vundament. "Kindlasti on siin abi Euroopa kultuurilinnade võrgustikust Eestis, millega on liitunud ka Valga, Otepää ja Tõrva. Siit võiks kaugemas tulevikus kujuneda ka väljund Euroopa kaardile," lisas ta.

 

Nimetatud suund läheb maakonna partnerluskogu juhatuse liikme, Tõrva abilinnapea Maido Ruusmanni arvates hästi kokku ka maakonna kinnitatud arengustrateegiaga, kus samuti nähakse maakonnas kolme tõmbekeskust.

 

Tema arvates ongi tähtis, et mainekujundus ja arengustrateegia ei oleks vastuolus, vaid pigem täiendaks üksteist.


Maakonna maineuuring tõi välja, et maine pole negatiivne, kuid meist ei teata just palju. On olemas Leigo Järvemuusika, Tartu maraton, Sangaste loss, kuid üsna tihti ei seostata neid objekte ja sündmusi Valgamaaga. «Ees on suur ja tõsine ülesanne teadvustada Eesti rahvale Valgamaaga seonduvat,» oli Ruusmann seisukohal.

 

http://www.valgamaalane.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: