Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Avati Eesti esimene loodusfilmile pühendunud portaal

08.juuni 2012
Foto: RMK

Esmakordselt Eestis on loodud interaktiivne veebikeskkond, mis pakub kauneid ja vahetuid lugusid loodusest läbi liikuva pildi ja heli. Animalcity.eu portaal võimaldab kõikidel entusiastidel avaldada oma loodusfilmi klippe, jagada kogemusi ning osaleda huvitavatel konkurssidel. Iga nädal avaldatakse AnimalcityTV-s videolugusid, mis toovad vaatajateni harukordseid hetki metsikust looduses. 



„Hetkel puudub Eestis elujõuline järjepidevus loodusfilmi maastikul, mistõttu on vaja keskkonda, kus saaksid kätt proovida kõik, kes on sellest valdkonnast huvitatud. Portaal animalcity.eu võimaldab looduse filmijatel leida mõttekaaslasi, teha koostööd ning ühiselt areneda, sest filmi ei loo üks inimene, vaid terve meeskond.“ selgitab loodusfilmi režissöör Joosep Matjus.

 

Esimene võimalus proovida kätt loodusfilmi tegemisel, on osaleda konkursil „Kajakad linnas“. Konkursi kaudu kogutakse foto-, video- ja kirjalikku materjali kajakate kohta linnakeskkonnas, et kaasa aidata Joosep Matjuse uue loodusfilmi „Kajaka teoreem“ valmimisele. Film jutustab mõtlemapaneva loo elusolendi ja tehiskeskkonna vahelistest suhetest. Konkurss toimub 11. juuni - 21. august 2012.


Animalcity.eu on loodud koostöös MTÜ Looduskaamera, OÜ Loodusfilm, Exitfilm OÜ ja SA Keskkonnainvesteeringute Keskusega.

 

Portaali eesmärk on edendada loodusharidust ja avalikkuse teadlikkust olulistel keskkonnateemadel ning aidata kaasa loodusfilmi arengule, tõhustades filmiprofessionaalide ja loodusuurijate koostööd nii Eestis kui rahvusvahelisellt.

 

Allikas: http://www.bioneer.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: