Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Tuulepäev ja kontsert Virtsu tuulepargis

08.juuni 2012

Üleilmne tuulepäev on igal aastal 15. juunil ja sel päeval jagatakse maailma eri paigus laialdaselt teavet tuuleenergia ja selle vajalikkuse kohta.



Eestis on sel aastal kontsert Virtsu ja ühtlasi ka Eesti esimeses tuulepargis, kus esinevad peale Hanila valla kohalike gruppide veel Smilers ja Ines. Kui tuul lubab, siis on kohal ka lohesurfarid ja suitsukala. Külastada saab tuulikut ning tegevusi jagub ka lastele. Ettevõtmine on tasuta.

Nii 15. juunil kui ka enne ja pärast seda on palju ettevõtmisi – lahtiste uste päevi tuuleparkides, näitusi, foto- ja muid konkursse, seminare, harivaid ja õpetlikke tegevusi lastele, vastuvõtte, filmiseansse jne. Kõik tegevused on mittekasumlikud.

2011. aastal oli sel päeval kokku 230 ettevõtmist 40 riigis.

Ülemaailmset tuulepäeva koordineerib Ülemaailmse Tuuleenergia Nõukogu (GWEC) ning Euroopa Tuuleenergia Assotsiatsioon (EWEA) koos paljude partneritega teistest riikidest, kelleks on peamiselt kohalikud tuule- ja taastuvenergia assotsiatsioonid ning ettevõtted. Eestis koordineerib tuulepäeva Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon.

Tuuleenergia tootmine on lahendus maailma kliima- ja energiakriisile, kuna see on ammendamatu, tootmisel puuduvad saasteained ja tootmiseks ei ole vaja kütust. Tuuleenergia pakub üha olulisemat ja suuremat panust energiatootmisele aina rohkemates riikides. Siiski ei tea paljud inimesed, kuidas tuulest elektri genereerimine käib ja milline on selle mõju keskkonnale ning majandusele. Tuulepäeval on hea võimalus seda teavet küsida ning avaldada ka oma poolehoidu keskkonnasõbralikule energiale.

 

http://www.tuuleenergia.ee

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: