Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee!

07.juuni 2012

Seekord otsi välja oma kõige hirmsamad hilbud, paki need kotti ja sõida Räpinasse!

 



Nimelt toimuvad sel nädalavahetusel, 8. ja 9. juunil Räpina Hea Kodu Päevad, kus muuhulgas võisteldakse laupäeva hommikul hernehirmustiste valmistamises.

 

Hea Kodu Päevad avatakse reede keskpäeval konverentsiga, kus saab kuulata harivaid loenguid ning hea kodu kujundamise näpunäiteid jagavad oma ala tippspetsialistid. Külalistele pakutakse õiglase kaubanduse kohvi ja suupisteid.

 

Õhtul kell 19 astuvad vana muusikakooli aias üles praegused ja kunagised räpinlased, kellele lisavad vürtsi Jaan Pehk ja hiljuti Aserbaidžaanist Eurovisioonilt naasnud Aapo Ilves.

 

Laupäeva sisustab mess-laat Pargi tänaval, mille raames saab osa erinevatest käsitöö, aianduse ja keskkonnahoiuga seotud õpitubadest.

Kell 10 algab endise politseijaoskonna parklas hernehirmutiste valmistamise võistlus “Hirmus-kaunis hernetort”. Kel võistluse tarbeks kila-kola kotiga kaasas pole, neid varustatakse materjalidega koha peal. Konkurentsieelise saavutamiseks soovitame soojalt siiski omad asjad kaasa võtta.

 

Võistlusega üheaegselt toimub mitu põnevat ekskursiooni-näitust, palk- ja saviehituse õpitoad, õpitoad lastele. Sillapää lossi trepil on avatud kultuuriprogramm. Lossi teise korruse rõdul leiab asset Aafrika toitumistavade tutvustus, aafrikapärase tekstiilikunsti ja eksootilise trummi õpitoad ning vestlusring õiglase kaubanduse ja maailmaelu teemadel.

 

Lastele on avatud batuut, lasketiir ning võimalus sõita ATVga. Süüa saab Räpinas Puuriida pubis (www.puuriida.ee) ja Kiudoski restoranis (www.rapinahotell.ee/restoraan).

 

Kui juba Lõuna-Eestis olla, tasuks ka pühapäev huvitavateks avastusteks ära kasutada. Räpinast paarkümmend kilomeetrit kagu poole jääb Seto Talumuuseum (www.setomuuseum.ee), mis on avatud hommikl kella kümnest. Muuseumis on võimalik tutvuda XIX sajandi lõpu ja XX sajandi alguse taluarhitektuuri, vanade tööriistade ja rikkaliku käsitööga. Sealsamas asub ka Seto Tsäimaja, kus on saab süüa seto rahvustoite käsitööna valminud savinõudest, kuulata seto laulu ja pillilugusid.

 

Infot majutuse kohta Põlvamaal ja Räpinas: www.puhkuseestis.ee

 

rapina.kovtp.ee/et/majutusvoimalused

 

 

Margit Trubetsky

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: