Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Paldiskis loodi ettevõtlusinkubaator

23.mai 2012
Enn Laansoo jr.

Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskus (HEAK) ja Paldiski Ettevõtjate Liit (PEL) asutasid MTÜ Lääne-Harju Ettevõtlusinkubaator. Loodud nõuandekeskus on eriline, sest selle asutamise algatus tuli Paldiski aktiivsetelt eraettevõtjatelt.

 

Paldiski oli teatavasti aastakümneid enamusele Eesti inimestest kiivalt suletud paik, kus tegutsesid valdavalt kas sõjaväega või kaitsetööstusega seotud ettevõtted. Naljaga pooleks öeldi linna kohta: tsiviiltoodangut andsid vaid Marati õmblusvabrik ja leivatehas. Õmblustsehh on tänaseks ammu suletud, leivatehas maha põlenud.

 

Viimased kakskümmend aastat on linna ettevõtlust plahvatuslikult kasvatanud: sadamad, Alexela terminalid, tsingipada ning muud firmad. Planeerimisel on mitmed piirkonna head arengut soodustavat projekti. Et linna veel rohkem asutusi ja ettevõtlust tuua, asutasid HEAK ja PEL aasta alguses ettevõtlusinkubaatori.

 

MTÜ juhatuse esimees Enn Laansoo Jr. ütles Harju Elule, et nende üks eesmärk on maakonna ja linnarahvale ettevõtluse tutvustamine ning sellega tegelemisele suunamine, samuti juba alustavale ettevõttele teenuste pakkumine, koolituste korraldamine ja ärikontaktide jagamine.

 

Vähemtähtis pole ka oma büroo. Selle asukoht on Pakri Plaza kolmas korrus. "Praegu on siin küll veel ehitus pooleli. Aga kõik peaks saama valmis juulis ning ametlikult avame ruumid septembris," ütles Laansoo neid tutvustades. Teenuseid ja ärikontakte saab kindlasti küsida juba südasuvel.

 

Ettevõtlusinkubaatori käsutuses on üheksa 35-ruutmeetrist bürooruumi. Ühte tuppa võib hea tahtmise korral saada rendipinna kaks kuni kolm ettevõtet. Samas kõrval on ka koopia-printimiskeskus, kus kõik vajalik ettevõtte administreerimiseks. "Ka konverentse saab majas korraldada. Selleks rajatakse kõikide võimalustega väike konverentsi- ja seminarikeskus," selgitas Laansoo.

 

Lisaks on mõeldud lähipiirkonna ja Paldiski ettevõtetele ning firmadele, kellel pole kontoriruume, kui nad soovivad kohtuda äripartneritega.

 

Aga nagu ütleb nimi, Lääne-Harju Ettevõtlusinkubaator, on oodatud firmad ja inimesed ka väljaspoolt Paldiskit. "Näiteks Keilast kulub siia sõites vähem aega, kui sõita Keilast Tallinnasse," tõi Laansoo näite.

Tema sõnul on väga tähtis ka büroos asuv infokeskus, kuhu koondub maakonna kõikide linnade-valdade teave ettevõtetest ja muust.

 

Allikas: Harju Elu

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: