Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

EIL 10. hooaja kontserdid! O. Voronova, L. Karin, M. Mikalai

02.mai 2012

5.mail kell 17 Tartu Linnamuuseumis ja 10.mail kell 19 Tallinnas, Mustpeade majas astub lavale trio koosseisus Olga Voronova (viiul), Leho Karin (tšello) ja Mati Mikalai (klaver).
Kontserdil kõlavad nõudlikud kammerteosed 20.sajandist – Dmitri Šostakovitš “Klaveritrio nr.2 e-moll, op.67” ja George Enescu “Sonaat viiulile ja klaverile nr. 3”.



Viiuldaja Olga Voronova õpib hetkel Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia doktorantuuris ja on pälvinud mitmeid tiitleid nii riiklikel kui ka rahvusvahelistel konkurssidel, sh. Heino Elleri nim Rahvusvahelise Viiuldajate konkursi diplom, “Con Brio” laureaat ja ESTO 2000 laureaat Torontos. Ta on solistina üles astunud Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri, Narva Linna jt. orkestrite ees ning aastast 1995 töötab ta Tallinna Kammerorkestris.

Eesti üks tuntumaid ja nõutumaid tšelliste Leho Karin on ühtlasi ka Eesti tšellokoolkonna grand old lady Laine Leichteri lapselaps. Vanaema oli ka poisi esimene tšelloõpetaja. Pärast Toomas Velmeti tšelloklassi lõpetamist Tallinna konservatooriumis (praegune Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) on Leho Karin end täiendanud veel kuulsate professorite juures Venemaal, Saksamaal ja Rootsis. Praegu õpetab ta ise tšellot Tallinna muusikakeskkoolis, mängib NYYD Ensemble´is ja Tallinna Kammerorkestris ning esineb nii ansamblisti kui ka solistina.

Pianist Mati Mikalai on suurepärane soolopianist ja hinnatud kammermuusika partner.  Väga hinnatud on tema klaveriduo Kai Ratassepaga, kellega võideti ka I preemia ARD konkursil Münchenis. Lisaks eelnevale on ta pälvinud ka III preemia rahvusvahelisel pianistide konkursil Kilis Rootsis ning I preemia vabariiklikul pianistide konkursil. Mati Mikalai on esinenud solistina, kammermuusikuna ja orkestrite ees näiteks Soomes, Rootsis, Saksamaal, Prantsusmaal, Itaalias ja Venemaal ning lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia doktorantuuri prof. Peep Lassmanni juhendamisel.  


Piletid hinnaga 4€/2.5€ Tartus ja 8€/4€ Tallinnas saadaval Piletilevis ja tund enne algust kohapeal.
Kontserdle kehtib Estraveli Kuldkaardi omanikele soodustus -10 % !

5.MAI kell 17 Tartu Linnamuuseum
10. MAI kell 19 Mustpeade maja
OLGA VORONOVA (viiul), LEHO KARIN (tšello), MATI MIKALAI (klaver)


Kavas:
Dmitri Šostakovitš – Klaveritrio nr. 2 e-moll, op.67
George Enescu – Sonaat viiulile ja klaverile nr.3

Lisainfo:
GSM: +372 5019 524
e-mail: kammermuusika@interpreet.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: