Avalehele Vali keel:

Vaatamisväärsused Eestis

Märksõna:
Piirkond:
Valdkond:

Maarjamäe loss

Prindi
Valdkond Muuseumid, Ajaloolised vaatamisväärsused, Turismiobjektid, Arhitektuurilised vaatamisväärsused
Asukoht
Pirita tee 56, Tallinn, Harjumaa, 10127
Koordinaadid 59.452564, 24.808811
GPS: 59° 27' 9" N, 24° 48' 32" E
Telefon (+372) 622 8600
E-post post@ajaloomuuseum.ee
Koduleht http://www.ajaloomuuseum.ee
Teenused

Suurel, imelise merevaatega pargialal Maarjamäe lossipargis leiab külastaja eest kaks muuseumi – 15.02.2018 avatud renoveeritud Maarjamäe lossi ja 2017. oktoobris valminud Filmimuuseumi. Pargis on eraldi välinäitus nõukogude perioodi monumentidest, aga ka uhke Eesti-kujuline laste mänguväljak. Töötavad nii kohvik kui restoran ning 2018. maikuust on taas avatud ka kompleksi tallihoone Eesti levimuusikateemalise näitusega.

 

Eriline rõõm on külastajaid kutsuda renoveeritud lossi. Maarjamäe oli tunnustatud suvituskoht juba 17. sajandil. Praeguse, suvelossiks mõeldud hoone ehitas 1874 kindraladjutant Anatoli Orlov-Davõdov. Hoone ajalugu on olnud kirju – siin on pärast 1917. aasta revolutsioonisündmusi ja endiste omanike põgenemist asunud kahe maailmasõja vahel nii restoran, lennukool, aga nõukogude perioodil näitkes ka ühiskorterid. Ajaloomuuseumi valduses on loss alates 1987. aastast.

 

Tänaseks on lõppenud 4 aastat kestnud lossi põhjalik renoveerimine ning Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul avas Eesti Ajaloomuuseum Maarjamäe lossis suurnäituse „Minu vaba riik“.

 

Näitus viib külastaja retkele läbi 100 aasta, Eesti Vabariigi sünnist tänapäevani.
Olulisemad sündmused ja tehtud valikud avanevad nii mälestuskildude, esemete, filmikaadrite kui ka näituseruumides valitsevate meeleolude kaudu. Erinevatel ajahetkedel tuli Eestis elavatel inimestel langetada keerulisemaid või kergemaid otsuseid või püüda lihtsalt rasked ajad üle elada. Käed külge tegevuste kaudu on külastajal võimalik igast ajaperioodist ka ise osa saada. Nii saab proovida, mis tunne võis olla Endla teatri rõdul iseseisvusmanifesti lugedes, sõita jalgrattaga minevikus, teha väike tantsutiir, seista Balti ketis ja veel nii mõndagi. 

 

Lastele valmis koos näitusega vahva paik, Laste Vabariigi. See on mänguline õpikeskkond, kus on omavahel põimitud päris- ja fantaasiamaailm. Seal tegutsevad lapslased ja elab sinine lõvi koos oma sõpradega, kuid kõigil neil on ühine eesmärk ehitada üles vahva riik.

 

 

Auhinnad 2018 aastal:

  • Maarjamäe keskus kui Tallinna Aasta parim arendusprojekt 2018
  • Maarjamäe keskus kui Eesti Aasta parim turismiobjekt 2018
  • Näitus „Minu vaba riik“ Maarjamäe lossis kui Parim püsinäitus 2018

 

 

 

Broneeri või küsi lisainformatsiooni

Nimi *
Telefon
E-post
Broneering või päringu sisu.
Lisage ka inimeste arv ja ajavahemik. *
Selleks, et saaksime Teiega ühendust võtta, lisage telefoni number ja e-posti aadress!

Vaata lisaks

Valdkond: Muuseumid
Asukoht: Vesilennuki 6, Tallinn, Harjumaa, 10415
Tere tulemast pardale, tere tulemast suurde kogu pere seiklusesse! Kogu maailmas unikaalseid vesilennukite angaarid ja Lennusadama kompleks valmisid algselt Peeter Suurem merekindluse osana aastail 1916 - 1917. Legendid ärkavad ellu - Sind...
Asukoht: Pikk 70, Kesklinn, Tallinn, Harjumaa, 10133
Linnamüüriga samaaegselt ehitatud Suur Rannavärav asub vanalinna põhjaosas sadama vahetus läheduses.   Värava rekonstrueerimise käigus 16. sajandil ehitati selle kõrvale suurtükitorn Paks Margareeta. 155 laskeavaga ümar torn, mille läbi...
Asukoht: Narva mnt 95, Pirita, Tallinn, Harjumaa, 10127
Eesti rahva ühisteadvuses on kaks üldlaulupidudega seotud veendumust. Esimene ütleb, et 1869. aastal laulis nimetu maarahvas ennast euroopalikuks rahvaks ja teine, hilisema ajaga seotu, kinnitab, et eesti rahvas laulis ennast vabaks. 1988. aastal toimus...

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: