Avalehele Vali keel:

Vaatamisväärsused Eestis

Märksõna:
Piirkond:
Valdkond:

Neitsitorn

Prindi
Valdkond Arhitektuurilised vaatamisväärsused, Ajaloolised vaatamisväärsused, Turismiobjektid, Muuseumid
Asukoht
Lühike jalg 9A, Kesklinn, Tallinn, Harjumaa, 10130
Koordinaadid 59.435886, 24.741014
GPS: 59° 26' 9" N, 24° 44' 28" E
Telefon (+372) 601 2605
E-post neitsitorn@linnamuuseum.ee
Koduleht http://www.linnamuuseum.ee/neitsitorn
Teenused

Neitsitorn oli osa keskaegse Tallinna edelapoolsest kaitsesüsteemist, mis rajati 14. sajandil seoses linnamüüri laiendamisega. Tegemist oli kaitsetorniga, mis tulirelvade arenedes varustati kindlusepüsside ja kahurite kasutamiseks sobivate laskeavadega.

 

Torn sai kahjustada Liivi sõjas (1558–1583) ja 19. sajandi algusest kasutati seda elamuna. Siin töötasid kunstnikud Kristjan ja Paul Raud, pärast Teist maailmasõda elas teisel korrusel aastakümneid tipparhitekt Karl Burman. Neitsitorn ja temaga külgnevad linnamüüri lõigud restaureeriti põhjalikult 1960–70. aastatel. Tornile ehitati juurde üks korrus ja rajati vanalinnale avanev suur klaassein. 1981. aastal avati Neitsitornis kohvik, mis sai populaarseks nii turistide kui kohalike elanike seas.

 

Alates 2004. aastast suletud olnud torni asuti renoveerima 2011. aastal, kui ehitis siirdus Tallinna Linnamuuseumi haldusse.

 

 

2013. aasta 15. mail taasavati pärast mahukaid renoveerimistöid Tallinna Linnamuuseumi uue filiaalina Neitsitorni muuseum-kohvik.

 

Neitsitornis avas kõigile külastajatele uksed kolmel korrusel paiknev kohvik koos püsiekspositsiooniga Linnamuuseumi kogudest.

 

Torni esimesel korrusel saab animatsiooni vahendusel aimu ehitise ja piirkonna ajaloost, virtuaaltuur lubab torniga tutvuda ka vaegliikujatel. Torni keldrikorrusel hakkavad toimuma tähtajalised näitused. Näituseruumi kõrval asub ruumikas saal seminaride, loengute, filmiõhtute ja muude ürituste korraldamiseks.

 

Pakume huvilistele ekskursioone ja mitmesuguseid haridusprogramme. Muuseum-kohvik eksponeerib keskaegse Tallinna kahte tähtsat eluvaldkonda: toitlustuskultuuri ja sõjandust. Lisaks saavad külastajad nautida hunnitut vaadet, mis avaneb kõigi kohvikukorruste suurest aknast ja kaitsekäikudelt Tallinna vanalinnale ning Taani Kuninga aiale.

 

  

Broneeri või küsi lisainformatsiooni

Nimi *
Telefon
E-post
Broneering või päringu sisu.
Lisage ka inimeste arv ja ajavahemik. *
Selleks, et saaksime Teiega ühendust võtta, lisage telefoni number ja e-posti aadress!

Vaata lisaks

Valdkond: Muuseumid
Asukoht: Vesilennuki 6, Tallinn, Harjumaa, 10415
Tere tulemast pardale, tere tulemast suurde kogu pere seiklusesse! Kogu maailmas unikaalseid vesilennukite angaarid ja Lennusadama kompleks valmisid algselt Peeter Suurem merekindluse osana aastail 1916 - 1917. Legendid ärkavad ellu - Sind...
Asukoht: Pikk 70, Kesklinn, Tallinn, Harjumaa, 10133
Linnamüüriga samaaegselt ehitatud Suur Rannavärav asub vanalinna põhjaosas sadama vahetus läheduses.   Värava rekonstrueerimise käigus 16. sajandil ehitati selle kõrvale suurtükitorn Paks Margareeta. 155 laskeavaga ümar torn, mille läbi...
Asukoht: Narva mnt 95, Pirita, Tallinn, Harjumaa, 10127
Eesti rahva ühisteadvuses on kaks üldlaulupidudega seotud veendumust. Esimene ütleb, et 1869. aastal laulis nimetu maarahvas ennast euroopalikuks rahvaks ja teine, hilisema ajaga seotu, kinnitab, et eesti rahvas laulis ennast vabaks. 1988. aastal toimus...

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: