Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Eesti Vabaõhumuuseum ootab jaanipeole

10.juuni 2013
Foto: Eesti Vabaõhumuuseum

Jaanilaupäev - kaunis suveõhtu täis müstikat, armastust, lõõmavaid lõkkeid ja tundeid, täis tantsu ja pillilugusid, kiigelaulu ja rahvalikke mänge. Sellest kõigest saab osa eestlaste aasta tähtsaimal pühal Eesti Vabaõhumuuseumis 23. juunil kell 19-24!



Mereäärsetel lavadel astuvad üles eesti rahvamuusikud, pakkudes võimalust jaanilõkke valgel tantsu keerutada. Peaesinejaks on armastatud ansambel Untsakad, kelle repertuaari kuuluvad tuntud pillilood ja laulud. Folgilaval astub ette Haaga Folk Machine Soomest. Traditsiooniliselt tutvustavad Leigarid vanu tantse ja mänge ning rahvariideid. Toimuvad ühislaulmised, kus igaüks saab kaasa lüüa. Muuseumi talud on lahti hämaruse saabumiseni ning õuedel tutvustatakse jaanipäevaga seotud kombeid. Kolu kõrtsis saab maitsta traditsioonilisi piduroogasid. Nagu ikka, kohtuvad Eestimaa suve lühimal ööl Koit ja Hämarik! Vaata ürituse kava muuseumi veebist.

 

 

Kes soovib enne jaanipäeva vabaõhumuuseumis midagi põnevat näha ja teha, seda ootavad näitused (16. juunini Kolu kõrtsi tallialuses Koidu Lauri viltvaipade näitus „Teretab tuuli“. Juuni lõpuni Pulga talu rehealuses näitus „Moodne rehemaja“. Sassi-Jaani talus on avatud Eesti maa-arhitektuuri püsinäitus)  ning 16. juunil kell 12-15 toimuvad Sassi-Jaani õuel rahvarõivaste valmistamise konsultatsioonid.

Nädalavahetustel koob käsitöömeister Köstriaseme talus kangastelgedel villast suurrätti, Nuki talus teeb kingameister Kriuks King tellimuse peale jalakatteid ning Sepa talu sepikojas askeldavad sepapoisid Kopli Ametikoolist. 20. juunil köetakse Pulga talus suitsusauna. Avatud on looduse õpperada, tore on seda läbida nii jalgsi kui ka jalgrattaga. Kui omal ratast kaasa võtta ei ole, siis muuseumist saab seda laenata!

 

Suvehooajal oodatakse külastajaid iga päev (v.a. 24. juuni) kell 10-20. Piletihinnad: tavapilet 6 €, sooduspilet 3 €, perepilet 12 €. Kassast saab osta ka muuseumipiletit koos hobusõiduga! Tavapilet koos hobusõiduga maksab 7 €, sooduspilet 4 € ja perepilet 16 €. 

 

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: