Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Kontsert-mõtterännak esitab provokatiivse küsimuse - kas psühholoogilisi vajadusi rahuldada või alla suruda

28.märts 2024
Vaimse tervise sari

Aprillis seab vaimse tervise sari publiku ette küsimuse psühholoogiliste vajaduste rahuldamisest või allasurumisest. Kontsert-mõtterännakud jõuavad Pärnu, Paide, Tallinna ning Tartu publiku ning noorteni. Seekordne teema puudutab me kõigi igapäevaelu. Psühholoogilised vajadused on vaimse tervise, paarisuhete, töö, motivatsiooni ning laste arengu toetamise keskne küsimus.



Eestist pärit psühholoogi ja psühhoterapeudi Roman Timofejevi teadusliku huvi keskmes on vajaduste teooriate ning selle praktiline kasutamine psühhoteraapias.

“Inimene saab täiskasvanuks ainult siis, kui näeb ja aktsepteerib endas last,” kinnitab Roman lapsepõlve mõju me hilisemale elule.

Timofejev kirjeldab põhjalikumalt psühholoogiliste vajaduste rahuldamist ning mida toob kaasa nende vajaduste allasurumine. Samuti tutvustab kontsert-mõtterännakul Roman kõige tähtsamaid psühholoogilisi vajadusi (mugavus, turvalisus, kuuluvus, eneseaustamine, mõtestatus ning eneseareng), millega seotud protsesse on võimalik teadusuuringutega tõestada.

Klassikapillidele kirjutatud teoste ja elektroonilise muusikalise sümbioosi loob elektroonilise muusika artist Modulshtein. Kontserti võib kuulata ka vaid muusikalise elamuse pärast.  

Aleksandr Žedeljovi muusika on sümbioos eksperimentidest, mille käigus sämplitakse teosed, mis on kirjutatud klassikalistele pillidele nagu keelpillikvartett, klarnet ja klaver, mis on publikuni toodud elektrooniliste vahendite kaudu. See kõik sünnib ettevalmistatud improvisatsiooni käigus. Selline muusikaline kooslus sarnaneb Roman Timofejevi poolt käsitletava inimese vajaduste rahuldamise protsessiga.
Seda kõike analüüsime kontsert-mõtterännakul nii kuulaja kui ka esineja seisukohalt. Sel sündmusel räägime vajadustest, nende rohkusest, nende seosest arenguga, evolutsiooniga, neurobioloogiliste protsessidega, vaimse tervise ja isiksusega.

Mõttevahetust esinejate ning publikuga juhib sarja patroon ja vandeadvokaat Steven Hristo Evestus.

Timofejevi vastilmunud raamatust “Sisemine tasakaal” tuleb pea kordustrükk. Aleksandr Žedeljovi uut albumit “IM(age)” saab soetada kohapeal soodushinnaga.    

Kui sündmus tekitab mõtteid, kutsub koostööpartner Literaat soodushinnaga oma söögikohtadesse edasi arutlema või lihtsalt järgnevatel päevadel einestama.

Kontsert-mõtterännakud toimuvad:


10. aprill kell 18 Pärnu Keskraamatukogus

12. aprill kell 19 Paide Muusika- ja Teatrimajas

16. aprill kell 19 Fotografiskas

17. aprill kell 12 MUBAs Tallinna koolidele

19. aprill kell 19 Tartu Aparaaditehases


Kui kontsert-mõtterännakud lähevad nelja linna, siis koolide arutelusari “Tasakaalu(tu)s” käib maakondades Viimsist Rõnguni.   

Täname sarja toetajaid, kelle abiga saame viia sündmused üle Eesti: Neste Eesti, reklaamiagentuur Must Elevant, Rahva Raamat, Literaat, Kultuurkapitali ekspertgrupid ja sihtkapitalid, Tallinna Kodurahu programm, Tallinna Haridusamet, Viljandi, Tartu, Pärnu ja Paide linnad.



Foto: Sarja arhiivist Aleksandr Žedeljov,

Vene teatri muusikajuht, juba oskab meeleolu luua!


Heili Vaus-Tamm
sarja eestvedaja


Miina Martensoo
produtsent
+372 5062790


Jälgi meid ka Facebookis

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: