Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Pop-up näitus “Kuuekeelsed! Eesti levimuusika kõige legendaarsemad kitarrid”

27.september 2018

Maarjamäe Tallihoones (Pirita tee 56) avaneb 30. septembril näituse “Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu” esimene pop-up näitus, mis on avatud 28. oktoobrini. 



Oktoober on näitusel „Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu“ kitarrikuu! Sel puhul toob Eesti Muusika Kuulsuste Koda muusikasõprade ette 16 Eesti levimuusika kõige legendaarsemat kitarri.

 

Avamispäeval, 30. septembril kell 14.00 räägib kitarridest ja Eesti muusikast Ivo Linna, kell 15.00 toimub kitarre tutvustav kuraatorituur Kuusluste koja eestvedaja Risto Lehistega.

 

Kitarride näitus on üks eksklusiivne pilguheit muusikainstrumentidele, mis muutsid Eesti levimuusika ajalugu. Ükski pill ei ole kuulus iseenesest, küll aga võib seda olla muusika, mida selle pilliga on esitatud või inimene, kelle käes see pill on helisenud. Eesti levimuusika ajaloo näitusel on oktoobrikuu jooksul esile tõstetud nii juba näitusel olevad pillid, kui ka spetsiaalselt selleks pop-up näitusele laenatud legendaarsed kitarrid.

 

Näha saab Uno Loobi legendaarsest kitarri. Ka Jaanus Nõgisto legendaarne Ruja-aegne SG on saadud just Uno Loobi käest, kuna jazziliku Uno jaoks oli „kitarri saund liiga kuri“. Punkaritel pole vahet, mis pilliga mängida, peaasi, et toimib. Seepärast Villu Tamme kitarr ka selline välja näeb. Raske on leida Hendrik Sal-Salleri Telecasterist ägedamat pilli. Ivo Linna punase Ovation kitarriga mängiti sisse paljud Rock Hotelli palad. Jaagup Kreemi kitarr nägi Terminaatori algusaegadel nii mõndagi. Heini Vaikmaa Ibanez oli 1980. aastatel üks laenatumaid stuudiopille, Näitusel saab ka teada millise pilliga alustas Eesti kitarristidest tänase päevani kõige suuremat karjääri teinud Laur Joamets.

 

Sissepääs näitustele ja ekskursioonidele muuseumipiletiga.

 

Rohkem infot SIIT

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: