Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nõiduslikud liivaluited kesk metsi, kummaline rahu ja vaikus ümberringi - keset Hiiumaad on seda kõike võimalik puhkusteajal kogeda.

18.august 2016
Kaibaldi nõmm

Hiiumaa on väidetavalt kõige metsistunum maakond Eestis. Seda siis metsaga kaetud territooriumi suhtarvult. Ometigi on peaaegu keset Hiiumaad üks paik, kus metsadest pole haisugi.



Tegu on Kaibaldi nõmmega - liivase ja luidetega ümbritsetud nõmmealaga männimetsade vahel, kus kasvavad vaid üksikud samblikud ning kuhu satuvad vaid tõelised loodusehuvilised või rahuotsijad.


Kaibaldi nõmme tekkes süüdistatakse nõukogude tankivägesid, kes õppuste käigus raskete terasroomikutega maapinna pahupidi keerasid ning takkatipuks metsa süütasid. Sedasi tekkis keset männimetsasid omapärane poolkuud meenutav liivaplats, mis nüüdseks looduskaitse alla võetud.

Kuna sealsamas põletati ka Hiiumaa viimane nõid, siis lisab seegi nõiduslikule aurale oma vürtsi. Nii tundub Kaibaldi nõmmele astudes, otsekui hakkaks aeg teise tempoga liikuma ja rahu ning vaikus ümbritseb sinna sattujaid.

Paljud aga just sellist puhkust ja muust maailmast eraldumist otsivadki - Kaibaldi on selleks väga hea paik Eestimaa pinnal...


Koordinaadid: 58.973795,22.666846

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: