Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Virumaa Noor Muusik 2021 on 15-aastane saksofonist Mirtel Mooses Kadrinast.

01.detsember 2021
Mirtel Mooses ja Pille Lill

Jõhvi Kontserdimajas toimus eile, 29. novembril Virumaa muusika ja kunstide koolide õpilaste vaheline konkurss "Virumaa Noor Muusik 2021" tiitlile. Konkursi žürii koosseisus Pille Lill, Kristina Kriit, Mari-Liis Uibo, Toomas Nestor ja Andreas Lend andsid "Virumaa Noor Muusik 2021" tiitli 15-aastasele Mirtel Moosesele, saksofoni õpilasele Kadrina Kunstide koolist. Tunnustuse pälvis ka tema õpetaja Edvin Lips ning kontsertmeister Leegi Brigitte Kaas. Konkurssi korraldas Muusikute fond PLMF.



Teise preemia pälvis noor laulja, 12-aastane Artjom Smirnov Ahtme Kunstide koolist, õpetaja Rena Bõkova akadeemilise vokaali klassist ja kolmanda koha sama kooli õpilane, 10-aastane pianist Mark Ravlussevitš, õpetaja Aino Šljahhina klaveriklassist.
 
"Konkurss oli taaskord kõrgel tasemel ja žüriid üllatasid nii mitmedki noored muusikud," ütleb žürii esimees Pille Lill."

Konkursi finaali pääses lisaks võitjatele veel viis õpilast: Jelizaveta Lõssenko Narva-Jõesuu Laste Muusika- ja Kunstikoolist, Tihon Altorv Iisaku Kunstide koolist, Sofia Kulikova Ahtme Kunstide koolist, Kaisa Lee Vaikmets Rakvere Muusikakoolist ja Rainis Lükk Väike-Maarja Muusikakoolist.  

Konkursil, mis on loodud eesmärgiga tunnustada Virumaa noori muusikatalente ja nende õpetajaid, osalesid Väike-Maarja, Rakvere, Jõhvi, Narva, Narva-Jõesuu ja Viru-Nigula muusikakoolide ning Ahtme, Iisaku, Kadrina ja Kohtla-Järve Kunstide koolide õpilased.

Konkursi auhinnafondi toetavad Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Shishi AS jt.
Manuses on ajaleht "Põhjarannik" ajakirjanik  Peeter Lilleväli fotod.

 


Lähem info:
Pille Lill   
Muusikute fond PLMF juhataja
51 4077

Muusikute fond PLMF loodi 2003. aastal missiooniga toetada klassikalise muusika talente ning on siiani ainus mittetulunduslik ühing, mis on abiks järjepidevalt paljude Eesti annete käekäigule, pakkudes neile esinemisvõimalusi erinevate riikide kontserdilavadel, täiendõpet nii eesti kui maailma tipp-pedagoogide juhendamisel jpm.  

MUUSIKUTE FOND PLMF
www.plmf.ee

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: