Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Narvas toimub 5.–7. augustil muusika- ja linnafestival Station Narva

21.juuni 2021
Station Narva 2021

Station Narva muusikaprogrammi esimene osa avalik! Festivali esinejate seas on Roni Size, Vök, AIGEL, Sven Grünberg ning Vaiko Eplik ja Eliit.

5.–7. augustil Narvas toimuv muusika- ja linnafestival Station Narva avalikustas esimese osa muusikaprogrammist. Festivalil esinevad teiste seas Briti drum’n’bassi rajaja Roni Size koos Dynamite MC-ga, Islandi elektroonikatrio Vök, Tatari-Vene duo AIGEL, Vaiko Eplik ja Eliit ning Sven Grünberg koos Eesti Elektroonilise Muusika Seltsi Ansambliga. Uut albumit esitleb Narva bänd AveNue.



Piletilevis on müügil Station Narva 2021 päevapiletid hinnaga 25 eurot. Müügil on ka festivalipassid hinnaga 35 eurot.

 



Station Narva muusikaprogramm leiab aset 6. ja 7. augustil Narva Muuseumi neljal laval ja Ro-Ro klubis. Kahel õhtul ja ööl saab mõlemas festivalipaigas kuulda nii rahvusvaheliselt tuntud tegijaid kui ka põnevaid Eesti, Venemaa ja Soome artiste.

Üks festivali nimekamaid esinejaid, globaalse klubimuusika pioneerist Bristoli produtsent Roni Size on veetnud veerandsada aastat erinevaid muusikastiile kokku põrgatades, nende uusi suundi visandades ja massidesse suunates. Tema kollektiivi Reprazenti Mercury auhinnaga pärjatud esikalbum „New Forms“ (1997) lennutas drum’n’bassi põranda alt staadionidele ja MTV-sse. Station Narval astub koos Roni Size’iga üles ka algupärane Reprazenti liige Dynamite MC, kelle soololood kõlavad nii mõneski A-listi videomängus nagu „Need for Speed“ ja „Crackdown 2“.

Islandi atmosfäärilise elektropopi trio Vök saabub Narvasse oma kevadel ilmunud singli „Lost in the Weekend“ tuules. Hiljuti ka tunamulluse Station Narva peaesineja Gus Gusiga koostööd teinud Vöki “nädalavahetusse kadumise”  kõlapildi kaaslooja on Frank Oceani ja The xx-i lugude miksijana tuntud Grammy nominendist produtsent David Wrench.

Sven Grünberg on koos Eesti Elektroonilise Muusika Seltsi Ansambliga taaselustanud kontserdilavade jaoks oma nelikümmend aastat tagasi ilmunud ja Nõukogude Liidu esimeseks elektroonilise muusika autoriplaadiks peetava albumi „Hingus“. Lisaks sellele teetähis-teosele kõlab Narva Muuseumis nende esituses ka Grünbergi muusika filmidest „Hukkunud Alpinisti hotell“, „Naksitrallid“ ja „Klaabu“.  

Eesti popmuusika iseteadlik, terav ja poeetiline sümbol Vaiko Eplik saabub piirilinna, kaasas ettearvamatu valik oma paari tuhande loolisest loomingust ja supergrupp Eliit, kuhu kuuluvad lisaks Vaikole Sten Sheripov, Kostja Tsõbulevski ja Kallervo Karu.

Juba esimesel ehk 2018. aasta Station Narval esinenud Soome räppar View tuleb tagasi endisest veelgi enesekindlama ja viimistletuma grime’i, hiphopi ja dubstepi sulamiga. Venemaalt saabuvad tatarlannast laulja ja pooedi Aigel Gaisina ning Peterburi produtsendi Ilya Baramia elektroonilise hip-hopi duo AIGEL, kelle üha suuremat kõlapinda leidev sõnum on kantud peamiselt Gaisina läbielamistest, sealhulgas tema armastatu vangistusest. Idanaabritest on esinejate rivis ka Moskva meeleolukas avangard-jazz-punk-rock brigaad The RIG (Russian Improv Group) eesotsas saksofonisti Sergei Khramtsevichiga ning prantsuse sündipoppi ja technot Piiteri võtmes tõlgendav ühemehe-projekt Discours Synthétique.

Nii New Yorgi Carnegie Hallis kui ka Londoni Barbicanis esinenud maailmanimest pianist Kristjan Randalu annab linnuse kontserdisaalis akustilise klaverikontserdi. Tallinna unelmapopi bänd Holy Motors toob Idasse müütilise Metsiku Lääne ja spagetivesternite hõngu. duo HUNT oma äsjailmunud albumi elektroonilise indie-souli ja popmuusika flirti ning tulevikufolgi bänd OOPUS eesti pärimusmuusika, acid techno ja valgusmängude hullutavat  möllu.

Võõrustajalinna esindavad veerandsada aastat tegutsenud Narva teenekaim bänd AveNue, kes esitleb festivalil oma uut, järjekorras üheksandat albumit, mis sisaldab nii värsket kraami kui ka aastate taguste palade uusversioone, Oma hiljuti ilmunud debüütalbumi kavaga astub üles  

Noortebändi konkursi tiittlikandjast kohalik indierocki bänd УЕ.  

Tänavu neljandat korda toimuva festivali muusikaprogrammi südameks on Narva Muuseum koos ajaloolise Narva Hermanni Linnusega. Muuseumi alale seatakse sisse neli lava: pealava Põhjaõuel ja kolm siselava linnuse Refectoriumi, Reconditoriumi ja Dormitooriumi saalides. Sisehoovist koos kohvikute, baaride ja tänavatoiduga saab festivali keskne kohtumispaik.

Lisaks muusikaelamustele pakuvad festival ja Narva Muuseum haruldast võimalust kogeda öist muuseumiatmosfääri. Muuhulgas saavad festivali külalised  kogeda uut interaktiivset püsiekspositsiooni hiljuti restaureeritud 700-aastases konvendihoones. Nii reedel kui laupäeval jätkub muusikaprogramm südaööst jõeäärses muusikaklubis Ro-Ro,

Station Narva saab alguse neljapäeval, 5. augustil BAZAR aruteludega, programmiga Narva kunstiresidentuuris ja linna vaatamisväärsuste tuuridega. Reede, 6. augusti päeval toimub Linda 2 keskuse loomeinkubaatoris OBJEKT ettevõtluspäev, mille fookuses on loomemajandus. 6. ja 7. augusti päeval toimuvad daatšade tuur, narvapärane hommikusöök ning tasuta päevased kontserdid üle linna. 6. ja 7. augusti õhtul ja ööl toimub muusikafestival Narva Muuseumis ja Ro-Ro kultuuriklubis.

Festivali kogu programm kuulutatakse välja juulis.

Piletilevis on müügil Station Narva 2021 päevapiletid hinnaga 25 eurot, müügil on ka festivalipassid hinnaga 35 eurot. Festivalinädalal 45 eurot.

Festivalipass tagab sissepääsu 6.–7. augustil Narva Muuseumis ja Ro-Ro klubis toimuvale muusikafestivalile ja 6. augustil OBJEKTis toimuvale ettevõtluspäevale (eelregistreerimise alusel). Lisainfo: stationnarva.ee/programm/#tickets

 

Station Narva festivali korraldaja on ettevõte Shiftworks koostöös Narva tiimiga. Koostööpartnerid: Narva Muuseum, Art Club Ro-Ro, loomeinkubaator OBJEKT, avalike arutelude päev BAZAR, Narva kunstiresidentuur, Damn.Loud.   

Festivali toetavad Narva Linn, Kultuuriministeerium, Integratsiooni Sihtasutus, Kultuurkapital ja Soome Instituut.

Festivali korraldatakse vastavalt avalikele üritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist.

Lisainfo:

stationnarva.ee

facebook.com

instagram.com

twitter.com

 

 

 

 

 

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: