Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Hiiumaa Pärimusmuusikafestival Hiiu Folk toimub 15-18 juuli 2021

22.juuni 2021
Hiiu Folk 15-18 juuli 2021

Juba 15. juulil avatakse imelisel Läänemere saarel Hiiumaal Eesti olulisimaid pärimuskultuuriüritusi XVI Hiiu Folk Festival. Tänavuse festivali teema on „Aja lugu“ – programmis on mitmed Hiiumaa ja Eesti lood.



Eesti esinejaist rõõmustavad publikut näiteks Estonian Voices, Curly Strings, Puuluup jt. Kuid suurepärased artistid tulevad ka piiri tagant, neist tuntuim on kahtlemata Soome pop-folk kanneldaja Ida Elina, kes annab kontserdi laupäeva, 17. juuli õhtul Kassari kiigeplatsil. 
 
Pühapäev on traditsiooniliselt kirikutepäev - siis toimuvad heatasemelised kontserdid kirikutes ja kabelites üle saare.
 
Festival lõpeb pühendusega tänavu meie seast lahkunud Jaak Johansonile. Mälestuskontserdil „Jaagu laulud ja laulud Jaagule“ Kärdla kirikus astuvad üles Tõnis Mägi ja Johansonid, Krista Citra Joonas, Ain Agan ja Riho Sibul jt.
 
Nagu alati, on kõigil külastajail võimalus osaleda loodusmatkadel imelisel Hiiumaal. Samuti on võimalik osaleda rahvamuusika õpitubades oma ala parimate meistrite juhtimisel.
 
Pere pisemad leiavad rohkelt tegevust spetsiaalsetes lastepesades. 
 
Hiiu Folk on alkoholivaba üritus  - üritus soovib pakkuda siirast rõõmu ja elamusi alates suurtest kuni päris pisikesteni.
 
Kuidas kohale tulla?
Kui Hiiumaale pääseb Mandri-Eestist muidu nii praamiga (piletid lehelt (www.praamid.ee) või lennukiga (piletid lehelt https://sll.flights), siis viimastel aastatel on eriti populaarseks saanud festivali külastamine oma isikliku veesõidukiga. Ikka seetõttu, et Hiiumaa väikesadamad on imeilusalt korras ja valmis vastu võtma külalisi (vaata lisainfot
).
 
Kust leiab pileteid?
Hiiu Folgi majutuspakette pakub Eesti suurim reisibüroo Estravel ning festivalipasse saab osta Piletilevi müügiportaalist.

 
Kuni 13aastased lapsed (k.a) pääsevad festivalile aga sootuks tasuta.
 
Festivali ajaks palutakse kuulajatel oma neljajalgsed sõbrad jätta koju, et kõik külastajad konsertide nautimisest suurima elamuse saaksid.
 
Et viiruse levimine ja valitsuse otsused võivad plaane veel mõjutada, ei ole Hiiu Folgi korraldajad kaitstud muudatuste ees ajakavas ja programmis. Vaata täpsemat infot festivali ning korralduse kohta veebilehelt www.hiiufolk.ee
 
Kohtumiseni XVI Hiiu Folgil 15.–18. juulil 2021 Hiiumaal!
 
 


Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: