Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Folkloorifestivalil Baltica on avastamist kogu perele

06.juuni 2013
Foto: Eesti Rahvuslik Folkloorinõukogu

3.-7. juulini toimub Eestis folkloorifestival Baltica, mis toob kokku üle 2000 laulja, tantsija ja pillimehe mitmelt maalt ja pakub võimalust osa saada ehedatest pidudest mitmes Eesti paigas. Mitmekülgset tegevust – kuulamist, osalemist, õppimist, meisterdamist on Baltical kogu perele väikestest suurteni ja enamusele neist sündmustest on ka prii sissepääs. Ehe India tantsudraama, Sloveenia ja Leedu tantsijad, Eesti kandlemängijad, Keenia ja Läti trummimäng – neid kõiki võib Baltical kohata.



Tänavusuvine festival saab alguse Tartus, mis täitub mitut sorti pesadega, kus saab tutvuda erinevate maade muusika, tantsude, laulude ja muu pärimusega. Õhtul toimub Vanemuise kontserdimajas vägev pidu: Eesti ja teiste rahvaste tantsud ja laulud.

 

Edasi liigub festival kahes suunas – Valgamaale ja Virumaale -  maapäevad toimuvad Sangastes ja Iisakus. Sangastes on lisaks õhtusele pärimuspeole päev täis heinateoga seotud ettevõtmisi, õpitube ja elu lööb kihama ka samas toimuv laat, kus põhirõhk värskel kohalikul meel, leival ja muul kohalikul toodangul. Iisakus keskendutakse kohaliku pärimuse vaatlemisele mitme eri nurga alt.

 

Festivali kaks viimast päeva viivad peolised Tallinna - Kalamajja, Kultuurikatla aeda ja Salme kultuurikeskusesse, kus ootab samuti põnev, õppimist ja elamusi täis päevakava. Viimasel päeval on Baltica päralt Eesti Vabaõhumuuseum, kus eri paikade pärimus lööb õitsele taluhoovides, aga lauludest kihavad ka mets ja merеrand.

 

Baltica on festival, kuhu võib tulla kogu perega, et avastada oma pärimus.

 

Loe lähemalt www.folkloorinoukogu.ee

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: