Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Rännumehe reisisoovitused nädalavahetuseks 27-28.05 Kuhu ning kuidas Eestis rändama minna

22.mai 2017

Läänemaa Suursoo maastikukaitsealal asuv Tänavjärv on ideaalne puhkepaik kalastajatele kui tsivilisatsioonist eemale pürgijaile.
Sel nädalavahetusel soovitab rännumees Marko Kaldur visata õnged vette Tänavjärve voogudesse või uidata järveümbruse rabades-metsades.
 

Tänavjärv asub suurematest asulatest ning liiklussõlmedest tükk maad eemal, mistõttu sinna pääsemiseks tuleb pikalt mööda metsateid kulgeda. Ümbritsev loodus vaheldub – metsadest saavad rabamännikud, lõpuks lagedad rabaavarused. Kuni viimaks taas kõrgema männimetsa vahelt järvesilm vastu peegeldub.

Veekogu ääres on piisavalt ruumi nii kalastushuvilistele kui neile, kes ootamatu palavuse eest kevadiselt kargetesse veevoogudesse sulpsata soovivad. Matkata saab nii ümber järve kui kaugemalegi – mõned kilomeetrid lääne suunas asub Veskijärv ning sobiva varustuse olemasolul pakuvad  ümbritsevad rabad ja sood piisavalt avastamisvõimalusi.

Kuna piirkond on suuremast asustusest kaugel, siis liigub Tänavjärve ümbruses arvukalt metsloomigi. Loomulikult ei tule nad raba peal liikujaid tülitama, ent kes soovib ulukite tegevust jälgida, saab endale kuskile varjulise vaatepunkti sättida. Päikesetõusu ning -loojangu paiku võib hea õnne korral mõnd metsaelanikku nähagi.

Tänavjärve ääres paikneb ka mitu ettevalmistatud lõkke- ning laagriplatsi, kuhu pikemalt paikseks jääjad oma ööbimiskohad sättida saavad. Et siis hommikul esimese valgega värskendavasse järvevette tormata…


Tänavjärve koordinaadid: 59.184493,23.831402
 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: