Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Kullapalavik põlevkivimaal

12.mai 2017
Eesti Kaevandusmuuseum

Öeldakse, et Eestis ei leiduvat ei hõbedat ega kulda. Sellest hoolimata saab siinmailgi kulla uhtmisega tegeleda.

Sel nädalavahetusel soovitab rännumees Marko Kaldur külastada Kulla- ja Kivipäevasid Kohtla Kaevandusmuuseumis ning ringi seigelda kaevandusmaastikel. 



Kui kulda kohapeal pole – siis tuleb see ise kohale tuua. Nõnda on nädalavahetusel aset leidvate Kulla- ja Kivipäevade programmi kõige atraktiivsemaks osaks kulla uhtmise võistlused, mille võitjatele auhinnaks puhas kuld.

Mingit eriettevalmistust selleks vaja pole, soovijad saavad pühapäevase uhtmisvõistluse eel läbida laupäeva õhtul Kaevandusmuuseumis korraldatava koolituse kulla uhtmise põhitõdede osas.
 

Lisaks Kulla- ja Kivipäevade ametlikule programmile saab iga huviline iseseisvalt minna lähedalasuvasse Aidu karjääri kaevandusmaastikke uudistama.

Aidu karjääri mäed ja orud, Norra fjorde meenutavad veesilmad, kivikõrbed kui metsastunud alad pakuvad mitmekesist ajaveetmisvõimalust nii jalutajaile kui matkajaile, rattasõiduhuvilistele, veespordihuvilistele, maastikusõitjatele. Rääkimata omapärastest, igal kilomeetril muutuvatest vaadetest.

Ning kel huvi omaette kullauhtmist treenida, siis saab Aidu karjääris rahulikult harjutada, et siis pühapäevasel võistlusel võidu poole pürgida.
 

Kohtla Kaevandusmuuseum: 59.349992,27.174690

kaevandusmuuseum.ee
 

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: