Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Keila-Joa lossis avatakse näitus romantismi ajastu moest

21.veebruar 2017

Laupäevast, 4. märtsist on Keila-Joa lossis Schloss Fall avatud näitus „Romantismi ajastu mood Aleksandr Vassiljevi fondist“, kus esitletakse rõivaid, aksessuaare ja maalikunsti Euroopa kuulsa moeajaloolase ja kollektsionääri Aleksandr Vassiljevi kogust. See esimene täielikult 19. sajandi neogooti moele ja kunstile pühendatud näitus sulandub hästi selle huvitava kunstivoolu näidiseks saanud Schloss Fall ajaloolisse interjööri.



Aleksdandr Vassiljevi kollektsioon koosneb 25 rõivaesemest, sealhulgas 19. sajandi teise poole uusgooti stiilis loodud kleitidest ja teatrikostüümidest, mis kannavad endas keskajavaimustuse pitserit. Peale rõivaste esitletakse näitusel ka portreesid, mis illustreerivad Euroopa moe arengut romantismiajastul, ning arvukaid aksessuaare. Just tolle aja ehetes ‒ väärismetallidest, terasest ja malmist kammid, diadeemid, laubaehted, käevõrud, vööpandlad, kotikinnised ‒ on eriti ilmekalt väljendust leidnud moodne neogootika.
 
Aleksandr Vassiljev (1958), kes on eri keeltes välja andnud üle 40 moeajaloole pühendatud raamatu, on ühe maailma suurima erakollektsiooni omanik, interjööridisainer, teatrikunstnik, telesaatejuht, õppejõud ja paljude moodsate projektide hing.

 

Näitus on avatud 29. maini 2017. Näitus on korraldatud koostöös Aleksandr Vassiljevi fondiga.

 

www.schlossfall.com

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: