Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Tallinna loomaaia jääkarud kolivad sel aastal uude koju!

16.jaanuar 2017
Foto: Maaja Kitsing

Jääkarude uue kodu ehitus toimub kavandatud tempos: tänaseks on rajatud kõik veevarustuse ja kanalisatsiooni torustikud, valmis on saamas betoneerimistööd välibasseinides ja veetöötluse tehnohoone maa-aluses osas, samuti vaateplatvormide pandustel. Keeruka veetöötluse tehnoloogia projekteeris polaariumi jaoks Schöttli Keskkonnatehnika AS ja kogu uue ekspositsiooni ehitab valmis Astlanda Ehitus OÜ. Kompleksi avamine on planeeritud käesoleva aasta septembrikuusse.  



Heategevusprojekt “Jääkaru uus kodu” algas 2012. aastal koostöös Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsiga, kes asus loomaaia polaariumi ehitamiseks annetusi koguma, et maailmas ohustatud suurkiskjad ei peaks halbade elutingimuste pärast mujale kolima. Projekti eestvedajaks on algusest peale olnud sõprade seltsi juhatuse liige Veronika Padar ja tänaseks on kogutud vabaühenduse eestvõtmisel annetustena 350 000 eurot. Tallinna loomaaia polaariumi valmimine muutus aga unistusest reaalsuseks alles pärast seda, kui Tallinna linnavalitsus eraldas kahe aasta jooksul jääkarude uue kodu jaoks kokku 2,5 miljonit eurot. 

 

Loomaaias elab praegu neli jääkaru: isane Nord ja emane Friida ning nende kaks poega – 2014. aastal sündinud Nora ja 2016. aasta novembis ilmavalgust näinud veel nimetu põngerjas. Pealtnäha kehvadele elutingimustele vaatamata on jääkarud Tallinna loomaaias järjepidevalt järglasi andnud. Loomaaia jaoks on aga oluline, et nii kliimamuutuste kui inimtegevuse poolt ohustatud Arktika suurkiskjad endale mõnusa ja vaatajaid rõõmustava elupaiga saavad. Neid, kes jääkarude päriskoju satuvad, ei ole palju, mistõttu valmiv ekspositsioon saab olema nii huvitav kui hariv.

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: