Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee – veel jõuab minna Lennusadamasse viikingeid vaatama

05.jaanuar 2017

15. jaanuaril 2017 lõpeb Lennusadamas näitus "Viikingid: Elu legendide taga". Niisiis, kui sa ei ole veel seda näitust vaatama jõudnud, siis on viimane aeg seda teha.



See Rootsi Ajaloomuuseumi koostatud näitus toob külastajateni rikkaliku valiku viikingiaegseid leide, avades lugusid viikingite kultuurist ja igapäevaelust, mis on seni jäänud legendide varju.

 

Näitusel eksponeeritud leidude seas on suur valik relvasid ja võidetud aardeid, mis annavad tõepoolest tunnistust viikingite sõjakusest ja vallutamistungist, kuid see pole kaugeltki nende kogu lugu. Arenenud käsitöö, peenutsevad kuld- ja hõbeehted, Araabia päritolu mündid ning oskuslikult sepistatud relvad viitavad arenenud sepakunstile ja kauplemistele naabermaadega.

 

Näitusel on eksponeeritud üle 500 viikingiaegse leiu. Originaalesemete seas on nii münte, relvi, majapidamistarbeid, talismane, luid kui laeva detaile, mis asetavad täiesti uude valgusesse levinud teadmised viikingitest, nende kaubavahetusest, sõjakusest, maagiast, uskumustest ja igapäevaelust.

 

Lisaks tõelistele arheoloogilistele originaalesemetele pakub näitus proovimis- ja avastamisrõõmu eksklusiivsete koopiate ja interaktiivsete eksponaatide näol: loomulikult ei puudu ka viikingiajastu keskne sümbol – elusuuruses viikingilaev!

 

LISAKS UUS AKVAARIUMINÄITUS!

 

Kui juba Lennusadamasse minek, siis tasub teada, et seal saab vaadata ka parasjagu üht värskemat näitust. Nimelt alates 20. detsembrist 2016 võib Lennusadama akvaariumis näha ka ümmargustes anumates olevaid allveearheoloogilisi leide.

 

Tegemist on 2015. aastal Naissaare juurest leitud purjelaeva vrakilt üles toodud esemetest väljapanekuga. Uurijad on välja pakkunud, et laeval olnud kaup võis olla saadetis apteekrile, sest paljud esemed viitavad apteegitarvikutele. Teatakse ka, et kaupa vedanud laev ei saanud hukkuda enne 1560. aastat.

 

Põnevat nädalavahetust!
 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: