Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Järgi aastavahetusel õnnetoovaid soovitusi!

28.detsember 2016

Aastavahetuse paiku on meil enamasti kombeks hästi süüa, mõnusalt meelt lahutada, õnne valada ja muidugi nautida keskööl uhket ilutulestikku. Pealegi on see aeg, mil soovime jätta minevikku kõik vana ja tervitame rõõmuga uut. Kõik see on tavapärane ja kordub igal aastal samamoodi. Aga vaatame õige lähemalt, milliseid naljakaid või kummalisi traditsioone aastavahetusel järgitakse mujal maailmas (või järgiti vanasti). Miks mitte teha seekord midagi nende põhjal?



Jäta põrandad pühkimata!
Räägitakse, et vana-aasta õhtul ei tohi kodus põrandaid pühkida, sest nii saadad õnne uuel aastal minema. Aasta esimesel päeval võib aga rahus kraamima asuda.
 

Valge riietus
Brasiilias ollakse kindel, et valgete rõivaste kandmine aastavahetusel toob rohkem õnne ja rahu. Muidugi mõista peab valge rüüga pidulauas ettevaatlik olema.

 

Miks mitte mängida õnnemänge?
Näiteks kreeklastele meeldib aastavahetusel aega veeta õnnemängude seltsis. Kaardi- ja täringumänge mängitakse üle terve maa nii kohvikutes kui ka kodudes. Koogi sisse peidetakse hõbe- või kuldmünt ja arvatakse, et selle leidjat tabab uuel aastal tõeline õnn.
 

Söö 12 viinamarja!
Hispaania inimestel on tore vana-aasta õhtu rituaal, mis soovitab süüa südaööl kaksteist viinamarja. Nõnda pidavat kõik uue aasta kuud tulema suurepärased. Proovime järgi? Lihtne ja maitsev traditsioon.

 

Peegliga sauna
Jah, just sauna läksid vana kombestiku põhjal tüdrukud südaööl koos küünla ja peegliga, et näha peeglist oma tulevast abikaasat. Kas see päriselt ka toimib? Eks vallalised neiud peavad ise järgi proovima.
 

Ära unusta pokaale kokku lüüa!
Vana-aasta viimastel minutitel on šampanjapokaalide kokkulöömise komme meie jaoks nii tavaline. Kas tead, millest see teguviis tulnud on? Räägitakse, et nõnda peletati vanasti eemale kuradeid (musti jõude). Nüüd siis tead, kui asud aastavahetusel klaase kõlistama.
 

 

Head vana-aasta lõppu ja õnnelikku uut aastat!

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: