Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse idee – Tartu Valgus

21.oktoober 2016

Pime aeg ongi juba taas võimust võtnud, kuid see ei tähenda, et peame istuma vaikselt pimeduses ja kannatama sügismasenduse all. Vastupidi – loome ise valguse ja sära! Sel nädalavahetusel tasub veeta aega Tartus, sest just siis on seal kulmineerumas põnev valgusfestival Tartu Valgus 2016.



Tartu Valgus 2016 kutsub osalema ja kaasa särama! Rahvusvahelise haardega valgusfestival kutsub Tartusse!

 

TAVA16 on terviklik, rahvusvaheline, valdkondi ühendav arhitektuurse valgustuse ja valguskunsti festival Tartus, mille eel- ja põhisündmused kestavad kokku 30 päeva, kulmineerudes 21.–23. oktoobrini.

 

Esimest korda toimuva festivali põhiprogrammi moodustavad Tanel Randeri kureeritud näitus "Tõotatud Valgus" Nooruse Galeriis ja Tartu Kunstimajas (13.10.–13.11.), avaliku ruumi kaasaegse valgustuse ja interaktiivse valguse töötoad ning gerilja valgustuse ühisaktsioon (16.–23.10.), valgustusdisaini konverents ja valgusmess (21.10.), Mick Pedaja ja VJ Alyona Movko audiovisuaalne teos avamisel (21.10.) ning linnaruumi valgusinstallatsioonid "(Mitte)Koht" (21.–23.10.). Lisaks on plaanis satelliitprogrammid koostöös Tartu Ülikooli muuseumi, Tartu Linnamuuseumi ja Tartu Uue Teatriga.

 

Tartu Valgus 2016 eesmärk on teadvustada valguskujunduse rolli meie igapäeva elukeskkonnas, luua linnaruumi valguslahenduste prototüüpe ja aktiveerida avalikku ruumi ning tutvustada avalikkusele valgusega seotud võimalusi. Kõik, mida me teeme ja näeme, võimendub läbi valguse. Valgus ergutab meie meeli ja tundeid, luues igaühe jaoks erilise atmosfääri. Festival toimub sügistalvisel perioodil, mil valgus ja valguse puudumine mängib inimeste jaoks suurt rolli.

 

MTÜ Valgusklubi tegeleb valgustusalase teadlikkuse tõstmise, teadmiste jagamise ning erinevate temaatiliste töötubade, installatsioonide ja muude ürituste korraldamise ning läbiviimisega. Valgusklubi teeb valguse kuuldavaks ja nähtavaks, muutes selle kunstiks ja ühendades kõiki, kelle jaoks valgus ei ole vaid öö ja päeva vaheldumine, vaid reaalsuse muutmise võimalus.

 

Vaata veel:

www.tartuvalgus.ee

 

 

Foto: tartuvalgus.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: