Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Avasta mängides muuseume

13.oktoober 2016
Avatud manguväljad Kiek in de Kökis. foto: Jane Meresmaa-Roos

Sel nädalavahetusel soovitame proovida üht põnevat avastusmängu ja seiklust just lastega peredele.
Nimelt sügisese koolivaheaja aegu, 15. oktoobrist 6. novembrini 2016 on kõik pered lastega oodatud festivalile "Avatud mänguväljad", mis ühendab muuseume üle Eesti. Festivalil pakub üle 30 muuseumi lastele ja noortele spetsiaalset programmi. Festivali moto “Avasta muuseume mängides!” vihjabki mängulisele elamusele muuseumides.



Festivali ajal on põhiprogrammis osalevates muuseumides kasutusel mängujuhised, mis suunavad läbi tegevuste ja mängude näitusi avastama. Muuseumid on ühinenud mänguväljadeks ning igale mänguväljale vastab oma alateema ja vanuseaste. Tuleb vaid üles leida need muuseumid, kus sinule sobiva raskusastmega mängujuhised sind ootamas on ning jälgida, millal saab muuseumisse minna. Kõige uudishimulikumatel on võimalik avardada oma mänguvälja veel teistesse linnadessegi — kas Tartusse, Haapsalusse või Tallinna.
Festivalist võtavad osa Eesti Loodusmuuseum, Eesti Ajaloomuuseum, Rannarahva Muuseum, Eesti Meremuuseum, Energia Avastuskeskus, Peeter I Majamuuseum, Kiek in de Kök ja Bastionikäigud, Anton Hansen Tammsaare Muuseum, Eduard Vilde Muuseum, Kumu kunstimuuseum, Kadrioru kunstimuuseum, Kalamaja lastemuuseum Miiamilla, Kadrioru lastemuuseum Miiamilla, Kalamaja raamatukogu, Tartu tähetorn, Tartu Ülikooli kunstimuuseum, Tartu Ülikooli loodusmuuseum, Tartu Mänguasjamuuseum, Eesti Põllumajandusmuuseum, Järvemuuseum, SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumid, Rannarootsi muuseum jt.

 

Täpsemat infot uuri:
www.avatudfestival.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: