Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Kaks ideed nädalavahetuseks – loodus ja raamatud

21.september 2016

Sügis kogub aina jõudu, värvid muutuvad iga päevaga üha erksamaks ja kaunimaks. Just praegu on aeg nautida päeval looduse ilu ja pimedal sügisõhtul end mõnusasti hea raamatu taha sättida.



Miks mitte haarata nädalavahetusel kaasa fotoaparaat ja teha looduses üks pikem pildijaht? Kui aga ise ei saa kuidagi, siis on just sel nädalavahetusel võimalus nautida teiste loodusjäädvustusi. Nimelt kutsutakse kõiki 14. Matsalu loodusfilmide festivalile (MAFF), mis toimub 21–25. septembrini 2016.


Festivali eesmärk on tutvustada ja tunnustada uusi loodusfilme ja nende loojaid ning edendada loodusfilmide levi. Matsalu loodusfilmide festival propageerib looduslähedast ja säästvat elulaadi ning põlisrahvaste sügavalt loodusega seotud traditsioonide austamist.


Üritus koosneb võistlusprogrammist, lisaprogrammidest, koolinoortele suunatud loodusharidusprogrammist, loodusfoto- ja kunstinäitustest, fotoprogrammist, seminaridest, töötubadest, meistriklassidest, uusima foto- ja videotehnika esitlustest jne.


MAFFil linastub sadakond uut loodusfilmi üle maailma, millest veerandsada rahvusvahelises võistlusprogrammis. Filmid võistlevad kahes kategoorias: "Loodus" ning "Inimene ja loodus".


Seansid toimuvad Lihula kultuurikeskuses. Lisaks Lihulale saab valikut festivalifilmidest näha ka Haapsalus ja Tallinnas. Fotoprogrammi üritused toimuvad Lihula mõisas.

 

Vaata lähemalt: www.matsalufilm.ee

 

Veel üks väike mõte! Nimelt tasuta raamatute laat "Raamat rahvale".
25. septembril kell 11.00 kutsutakse huvilisi Tallinnas Kultuurikatlasse taaskasutust ülistavale perepäevale, kus võib tasuta koju viia täpselt nii palju raamatuid kui kanda jaksad. Midagi keerulist ei ole. Kultuurikatlas on võimalik sel päeval ka muud vahvat näha-teha.


Kus need raamatud saadakse, mis ära jagatakse?  Need saate meile teie enne kodust tasuta ära tuua. Tooge oma kodus tolmu koguvad head ja armsad raamatud raamatukogumispäevadel meile, me aitame neile uut kodu leida.

 

Rohkem infot saad vaadata siit: FB
 

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: