Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

1. september – ühe toreda aja lõpp ja teise algus

01.september 2016

Algav kooliaasta on olnud paljude mõtetes juba augusti keskpaigast alates. Mõte uuest hooajast tekitab ärevust neiski, kes kooli väga ei armasta. 

Tegelikult on see nii igal aastal. Alati tekib väike uudishimu peaaegu kõigil, sest igal 1. septembril on raudselt tulemas midagi uut. Olgu see siis mõni uus õpetaja, klassikaaslane või õppeaine. Tööinimesed saavad sisse uue tööhoo ja nii suured kui väikesed tunnevad üha rohkem rõõmu tubastest tegevustest ja ka uue hooaja telesaadetest. Niisiis „uut septembrikuus“ on tõesti palju.



Üks paljudest tähtsatest tegevustest on kooliasjade ostmine. Värskeid kooliasju uudistavad poodides needki, kel on õppimise-aastad tegelikult juba ammu selja taha jäänud. Kuid väikese või suure õppuri jaoks on uued vihikud-pliiatsid-kaustikud hea põhjus, miks teha kenasti korda kirjutuslaua sahtlid ja sättida uued asjad vanade asemele.


Vaatamata asjalikule sagimisele tunneme ka veidi kurbust. Taas on kaunis suvi otsa saanud ja järgmist tuleb oodata päris kaua. Loodame, et tulemas on kaunilt värviline ja soe sügis!

 

Siin ka väike soovitus, kuidas kooli algus veel meeldejäävamaks muuta.

 

Kontserdisari „Kesklinna suvemuusika“ lõpeb eeloleval pühapäeval ansambli The Ilves Sisters kontserdiga. Enne seda toimub Kassisaba kapipuhastuspäev ja lasteetendus.
Pargikontserdisarja viimane sellesuvine sündmus algab pühapäeval, 4. septembril kl 18 Toompargis Snelli tiigi ääres. Ansambli The Ilves Sisters esituses kõlab kontserdil klassikaline muusika.
Samuti toimub suve lõpetuseks sel pühapäeval Kassisaba asumiseltsi korraldatav kapipuhastuspäev Falgi pargis. Samas saab kell 14 vaadata lasteetendust „Kaval-Ants ja Vanapagan“.


Etendus ja kontsert on publikule tasuta. Augustis alanud traditsioonilist kontserdisarja Tallinna kesklinna erinevates parkides korraldab Kesklinna valitsus.

 

Ilusat kooliaasta algust!

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: