Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee – Pärnusse hansapäevadele ja kunsti nautima

27.juuni 2016
Pärnu Hansapäevad 2015

Eeloleval nädalavahetusel tasub minna suvepealinna, sest sel on taas pakkuda palju huvitavat. 1.–3. juulini toimuvad Pärnus hansapäevad, mis on keskaja ja pärandkultuuri festival.
 



Kavas on:
Käsitöölaat – vanad oskused ja esivanemate tarkused;
Kultuuriturg – kolmel päeval, kolmel laval trubaduurid meilt ja mujalt, keskaja kombed ja tavad, linnud ja loomad, rüütli-, ammu- ja vibuturniirid.

Vaata täpset kava ja sündmusi siit.

Kui sa aktinäitust „Mees ja naine“ näinud ei ole, siis Pärnus sa suvel justkui polegi käinud. Uue kunsti muuseumi (Esplanaadi 10) igasuvine väljapanek on üks populaarsemaid kunstisündmusi suvepealinnas.
Millega siis sellesuvine aktinäitus "Mees ja naine" üllatab? Fookus TULNUKAD peegeldab ärevaid meeleolusid, mis kogu maailma kihama pannud. Nii rõõm kui mure, nii armastus kui vihkamine saadab mehi ja naisi, kes uusi elupaiku otsivad. Vaatame ja mõtleme – kuidas meie väike kodumaa võtab vastu tulnukaid, kes iga hetk võivad uksele koputada?
Milline on XXI sajandi inimhing, kas teda valitseb hirm või arm, sellest pajatabki XXIII aktinäitus "Mees ja naine: tulnukad". Väljapanekut sobib vaadata koos perega.
Näitus on avatud: 29.05.–05.09.2016
Vaata veel: www.mona.ee

 

Juba näituselainel olles tasuks vaadata ka üle, missugune on läbi aegade olnud kuurortlinna mood. Pärnu muuseumi (Aida tänav 3) ja Jurmala linnamuuseumi ühisnäitus "Kuurordimood" tutvustab Eesti ja Läti kuurortides levinud vabaajarõiva ja -aksessuaarimoodi 19. sajandi lõpust kuni 1990. aastateni.
Näitus on avatud: 30.04.–31.08.2016
Vaata veel:
www.parnumuuseum.ee
www.facebook.com

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: