Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Rännumehe reisisoovitused - kuhu ning kuidas Eestis rändama minna

15.juuni 2016

Põlismetsade vaikus ja rahu, metsaaluse jahedusega asenduv külateede palavus, suplemissoojad järvesilmad metsade vahel, mõnusad lõkkeõhtud ning öised loomahääled looduses - sellised vaheldusrikkad elamused lisavad suvealguse puhkehetkedele tublisti vürtsi.



Sel nädalavahetusel soovitab rännumees Marko Kaldur minna matkama või ka lihtsalt vee äärde puhkama Kooraste järvistu kanti.
 

Kagu-Eestis asuv Kooraste järvistu on looduslikult mitmekesine ning nii matka- kui puhkusehuvilistele põnevaid elamusi pakkuv piirkond, kus tasub ringi seigelda nii jalgsi kui sõiduvahendiga ning kus tegevust jagub rahulikult terveks nädalavahetuseks.

Kooraste järvistu moodustavad Suurjärv, Kõverjärv, Mudsina järv, Pikkjärv, Linajärv, Liinu järv, Kärmase tiik, Uiakatsi järv, Vaaba järv ja palju teisi ning väiksemaid järvesilmasid. Teed ning rajad viivad iga järve kallastele, osadest möödub ka Kooraste järvede matkarada/rattarada, millel kulgedes saab nautida kauneid järvevaateid kui ürgloodust.

Isegi palavaga sel rajal liigeldes pole põhjust dehüdratsiooni pärast muretseda - kogu raja ulatuses jääb alati maksimaalselt kümnekonna minuti kaugusele mõni jahutav ning kosutav veekogu.

Puhke- ning lõkkeplatse on samuti Kooraste kandis hulgaliselt - järvede kallastele tasub telkima jääda nii loodusesõpradel kui kalapüügist huvitatutel.

Lähedusse jääb ka Pokumaa, kus nii lapsed kui täiskasvanudki saavad end kurssi viia Edgar Valteri poolt loodud naljakate mätaspeade elu-oluga.


Asukohtade koordinaadid:
Kooraste järved: 57.962734,26.650215

 

Rännumees Marko Kaldur
 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: