Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse idee – jaluta otse muinas- ja keskajas!

20.mai 2016

Kas oled unistanud vahel ajarännust? Sel nädalavahetusel (21.05.–22.05.) saab see Eesti vabaõhumuuseumis peaaegu võimalikuks.



Milliseid inimesi kohtasid mungad ja ristirüütlid, kui nad Maarjamaale saabusid? Mis tegi muinaseestlased selle piirkonna üheks jõukamaks rahvaks? Millega edvistasid keskaegsed inimesed? Kuidas veetsid muinas- ja keskaegsed lapsed aega, milliseid mänge nad mängisid?


Vabaõhumuuseumis elustuvad kaheks päevaks muinas- ja keskaeg. Sinna külla minnes näed nii käsitööliste kui sõdalaste igapäevaelu, saad käe tööle külge panna nii sepapajas, puusepa ja kangameistri juures kui ka mitmes muus töökojas. Saad proovida toite, mida meie muistsed esivanemad nautisid pidupäevadel, ja ka selliseid, mida nad iga päev tarbisid. Saad pilgu heita viikingiaegsesse magamistelki ja katsuda, milliseid materjale kandsid seljas keskaja inimesed. Saad nuusutada lõhnu, mis hõljusid nii muinas- kui keskaja laagriplatsil ja kuulata tolleaegsete laste rõõmukilkeid.


Laagriplats on üles seatud ajajoone põhimõttel – platsi ühes servas on muinasaeg ning seda mööda kõndides jõuad lõpuks keskaega.

 

Vaata veel: www.evm.ee
Eesti Vabaõhumuuseum

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: