Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee – komöödiafilmide festival

20.aprill 2016

Kas kevadväsimus vaevab? Sellisel juhul aitab kindlasti enesetunnet parandada ports head huumorit. 22.–28. aprillini toimub kinos Sõprus (Tallinn, Vana-Posti tänav 8) komöödiafilmide festival, et heita valgust tänavatolmusesse aprillikuusse!



Sõpruse 2. komöödiafilmide festival kompab oma süvalokaatoriga kinosaali pimeduses ilmnevaid naeru eri vorme. Iga uurimust saab läbi viia ainult võimalikult suure valimi peal, nii et tasub hankida piletid filmiteaduse tuleviku nimel! Seitse filmi üritavad meelitada publiku hulgast mitmesuguseid hea enesetunde reaktsioone kontrollimatult hüsteerilisest naerust heatahtliku iroonilise itsitamiseni.


Näha saab: Greta Garbo haruldast komöödiat "Ninotška" (1939), kus ta esitab Pariisi käras armunud Nõukogude agitaatorit. Mikael Buchi erksas filmis "Lase mu rahval minna" (2011) armub õnnetu noormees soomlasesse ja satub vooluga kaasahulpiva palgina armastuse mullivanni. Woody Alleni "Annie Hall" (1977) on Ameerika komöödiapärl, mis on vorminud meie kujutlust New Yorgist ja selle armastusväärselt neurootilistest elanikest. "Pruuni neli varjundit" (2004) on aga skandinaavlik räpase, kuid nihestatud huumori meistriteos, millele muuhulgas on oma menu eest tänu võlgu Ruben Östlund ja "Klassikokkutuleku" tegijad. Michael Winterbottom ristab oma filmis "Tristram Shandy: Kuke ja pulli lugu" (2005) inglise kirjanduse ajaloos võimatuks nimetatud klassikalise teksti ja kaks egomaniakaalset näitlejat, Steve Coogani ja Rob Brydoni. Komöödiafilmide kroonimata kuningad vennad Marxid muudavad oma filmis "Öö ooperis" (1935) naerualuseks kõrgkultuuri. Kõige krooniks on Billy Wilderi "Korter" (1960), kus Jack Lemmon on sunnitud oma poissmehekorterit kolleegidele armumängudeks laenama.


Festivali avaõhtul, reedel 22. aprillil tähistatakse koos filmi „Ninotška” linastusega kino Sõpruse 61. sünnipäeva.

 

Piletid Piletilevist ja Sõpruse kino kassast.


Vaata veel:
www.facebook.com/events/506727809452499/
www.kinosoprus.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: